Compania care va face investiții masive în 2024 în România. Se vor deschide 35 de magazine

de: Ionuț Vieru
11 04. 2024

O compania mare are în plan să facă investiții record în România. Doar în anul 2024 a investit o sumă de peste 11 milioane de euro, de cinci ori mai mulți fața de anul precedent, 2023.

Lagardere Travel Retail, investiții de milioane de euro în România

Compania este prezentă în țara noastră de aproape 30 de ani în zona de tranzit urban, aici vorbim despre aeroporturi, gări, spitale, galerii comerciale și centre de afaceri.

Operează o rețea de 300 de magazine pentru segmentele News & Convenience, Travel Essentials, Gifts & Souvenirs și Foodservice, sub 6 branduri: Inmedio, Relay, 1Minute, HUB Convenience, So Coffee și Pizza La Mia Stazione.

În anul 2023, magazinele Inmedio au reprezentat principalul motor de creștere pentru companie, în urma extinderii cu 20 de magazine. Doar anul trecut, Lagardere Travel Retail a înregistrat un număr de 40 de milioane de tranzacții în cele peste 300 de magazine.

Pentru anul acesta, compania are în plan să deschidă 35 de magazine noi, iar 15 dintre acestea vor fi Inmedio. Dintre acestea, trei unități s-au deschis deja în galeriile Kaufland din Zalău, Constanța și Vișeul de Sus. Altele două urmează să fie inaugurate în Argeș.

„Parteneriatele cu antreprenorii și echipele lor au continuat să fie și anul trecut cel mai important motor de creștere pentru Lagardere Travel Retail. Astfel, prin eforturile lor cumulate, Inmedio a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere la nivel de rețea.

Continuăm și anul acesta planurile accelerate de expansiune, în linie cu proiectele dezvoltate de partenerii noștri din real estate”, a precizat Costin Neacșu, Chief Operating Officer în cadrul Lagardere Travel Retail România.

O companie turcă de investiții pregătește o fabrică de oțel în România

Ussuri Capital este o companie turcă de investiții, fondată de un manager ucrainean și vrea să construiască o fabrică de oțel, cu emisii reduse de carbon, în țara noastră.

În luna martie a acestui an, compania a finalizat un studiu de fezabilitate preliminar și în prezent desfășoară activități de due diligence cu privire la parcelele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție.

Proiectul presupune instalarea unui cuptor cu arc electric și este realizat de la zero. Uzina ar trebuie să fi finalizată în 2027 – 2030. Cheltuielile pentru prima etapă sunt estimate la circa 160 de milioane de euro, iar pentru a doua etapă 700-800 milioane de euro.