Compania aeriană străină care a vândut bilete de avion cu mai puţin de 10 lei. Greşeala care i-a costat scump pe angajaţi

de: Sabina Anastasia
13 11. 2023

O companie aeriană din China a vândut, din greșeală, bilete de călătorie la o sumă mai mică de 10 lei românești. Totul s-a întâmplat din cauza unei erori de sistem care a durat câteva ore. Transportatorul chinez a transmis, în urma incidentului, că își va onora călătoriile ce au prezentat tarife foarte mici.

Ce companie a vândut bilete de avion mai ieftine de 10 lei

China Southern Airlines a pus la dispoziția turiștilor miercuri, 8 noiembrie 2023, bilete de călătorie la un preț mai mic de 10 lei românești, mai exact la 1,40 dolari americani, echivalentul a 6,51 lei românești. Totul s-a întâmplat din cauza unei erori de sistem care s-a menținut timp de câteva ore.

Eroarea s-a declanșat miercuri seară, în jurul orei 20:00, când utilizatorii chinezi de pe rețelele sociale au publicat și distribuit mesaje în care se arată că zborurile spre și dinspre orașul Chengdu, din sud-vestul Chinei, erau disponibile la prețuri între 10 și 30 yuani, echivalentul a 6,38 – 19,13 lei românești.

Eroare în sistem: călătorii de 255 lei, reduse la 6,38 lei

Pe platformele sociale au circulat capturi de ecran în care se poate remarca faptul că un bilet de la Chengdu la Beijing costă doar 6,38 lei românești. Tariful cel mai ieftin pentru zborurile programate pentru următoarea săptămână era mult mai mare, de 400 de yuani, echivalentul a 255 lei românești.

Defecțiunea tehnică a afectat prețurile biletelor China Southern pe toate platformele de călătorie. Nu este încă foarte clar câte bilete de avion la preț redus a vândut compania aeriană străină și ce rute de zbor au fost afectate. Reprezentanții firmei aeriene nu au reacționat, în primă fază.

China Southern Airlines și-a onorat toate călătoriile

Joi, 9 noiembrie 2023, reprezentanții China Southern Airlines au informat pe conturile lor de pe platformele sociale că biletele de călătorie ce au fost plătite și emise în intervalul în care a avut loc defecțiunea tehnică cu pricina sunt „toate valabile”, iar turiștii le pot folosi.

De asemenea, compania aeriană care are sediul în Guangzhou a reamintit clienților fideli, dar nu numai, că verifice promoțiile pe care le au la dispoziție în weekend, în contextul Singles Day, un fel de Black Friday în România, ce reprezintă ziua celor mai mari reduceri de pe durata unui an.

Nu toți turiștii sunt la fel de norocoși

În altă ordine de idei, în luna aprilie 2023, unii turiști au reușit să cumpere bilete dus-întors în valoare de 10 mii de dolari, echivalentul a 46,5 mii de lei românești, la compania aeriană japoneză All Nippon Airways, la preț foarte redus. Biletele ieftine au costat doar 300 de dolari, adică 1.395 lei românești.

Și în acest caz, totul s-a întâmplat pe fondul unei defecțiuni de sistem. ANA a declarat la vremea respectivă că nu va onora zborurile ce au fost „procesate în mod eronat” și că le va anula și le va rambursa integral”.