Comoara ascunsă din România! Locul unic în care “plouă” cu aur. Cercetătorii au fost uluiți VIDEO
Cercetătorii sunt uluiți de frumusețea găsită la noi în țară. Unde se află o altă comoară ascunsă din România? Locul este unic și este bifat pe lista turiștilor.
Locul unic din România unde „plouă” cu aur
Peștera Șoaptelor din Harghita (sau Șugău, cum mai este cunoscută) i-a uluit pe cercetători. Frumusețile locului sunt o încântare pentru turiști. Mulți au fost fermecați de formele stalctitelor, stalagmitelor și a stâlpilor cu guler.
Locul are un kilometru lungime și patru etaje înălțime, dar doar cei care vor să viziteze la dispoziție este pus un singur nivel, cel de 150 de metri. Peștera Șugău este recunoscută pentru galeriile foarte strâmte și a formațiunilor unice.
Aici poti fi observate în detaliu stalactite conice, stalagmite sau stalpi cu guler, dar și săli precum Vestiarul, Sala Sfatului și Hala Descoperirilor. Formele crăpate au prins de-a lungul timpului forme de: Meduza, Delfinul, Lumea Fermecată sau Şirul de Stâlpi sau Ochiul Bufniţei.
„Peştera Şugău este un loc extrem de interesant atât pentru turiştii simpli, dar şi pentru speologi. Aici pot fi admirate formaţiuni care nu se mai găsesc nicăieri la noi în ţară. Foarte spectaculoase sunt stalatitile conice, un ansamblu care seamănă cu un caldelabru, dar şi stâlpii cu guler“
Cristi Turcu, geolog
4 nivele cu mărimea totală de 1.021 de metri
Peștera a început să vină în atenția strănilor, dar și a celor de-ai casei din anul 1943, moment în care Composesatorul din Valea Strâmtă a dat ordinul să se facă lucrări pentru ca intrarea în subteran să fie vizibilă.
Legendele susțin că pereții peșterii picură aur, iar odată la șapte ani cei de acolo adună trei găleți de aur, în vinerea dinainte de Rusalii.
Aceasta s-a format într-o lentilă de calcar din muntele Șipoș care se află în munții Giurgeului, dispusă pe 4 nivele cu mărimea totală de 1.021 de metri. Deși a fost descoperită în anul 1934, cercetarea sa în amănunt a fost făcută abia în anul 1965.