Combinația de alimente pe care să nu o consumi vara. Mihaela Bilic a făcut anunțul
Vara, unele dintre cele mai iubite preparate sunt cele fresh. Astfel că, de pe masa românilor nu lipsesc tradiționalele roșii cu brânză. Pe lângă faptul că este gustos, acest preparat te poate răcori. Însă, cei care se luptă cu kilogramele în plus ar trebui să aibă grijă la această combinație. Ce spun nutriționiștii?
De ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză?
Mihaela Bilic este cunoscută pentru sfaturiile pe care le oferă în materie de nutriție. Cunoscutul nutriționist a venit cu un avertisment, care i-a pus pe gânduri pe români. Se pare că îndrăgita combinație de roșii cu brânză nu e recomandată persoanelor care vor să piardă câteva kilograme.
Te-ar putea interesa și: Ce conțin conservele de pește din Lidl, Kaufland și alte magazine. Mihaela Bilic a făcut anunțul
Chiar dacă, din această combinație lipsește pâinea, pericolul de a pune câteva kilograme nu dispare. Mihaela Bilic vine și cu explicația. Potrivit nutriționistei, brânzeturile conțin de trei ori mai multă grăsime. Din acest motiv, acest aliment trebuie consumat cu moderație.
Te-ar putea interesa și: Alimentul banal pe care să nu îl pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Este ridicol”
Ce spune Mihaela Bilic despre această combinație?
Avertismentul a fost făcut pe rețelele de socializare. Potrivit acesteia, pe lângă aportul ridicat de proteine ne putem alege și cu kilograme în plus. Însă, putem evita acest lucru dacă consumăm acest aliment cu moderație. Porția recomandată de brânză este de 70 de grade.
„E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză… fără pâine, o să spuneți, ca sa nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânză, mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș si telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.
Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea și peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus, o felie de brânză de 100 g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70 g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!” – a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca la dietă. Secretul nutriționistului Mihaela Bilic. Așa va ieși delicioasă