Codurile secrete ale caselor lui Nicolae Ceaușescu. Nu s-a mai vorbit despre ele de la Revoluție

Codurile secrete ale caselor lui Nicolae Ceaușescu. Nu s-a mai vorbit despre ele de la Revoluție
Dezvăluiri noi. Ce coduri aveau casele lui Nicolae Ceaușescu

Casele pe care le deținea Nicolae Ceaușescu alături de familia lui erau codificate, astfel că se știa unde trebuie să fie livrate alimentele în maximă siguranță. Unul dintre oamenii care se ocupa cu acest lucru a făcut dezvăluiri surprinzătoare.

Dezvăluiri uluitoare. Cum erau numerotate casele lui Nicolae Ceaușescu

Copiii lui Nicolae Ceaușescu au trecut prin multe suferințe când au fost cercetați pentru pentru faptul că ar fi beneficiat într-un mod nejustificat de bunuri și valori scoase din circuitul economic naţional prin fosta Gospodărie a Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Zoia, Valentin și Nicu, dar și Elena și Nicolae Ceaușescu, au fost anchetați în dosarul 25/P/SP/1993. Partenerii urmașilor dictatorului, dar și copiii lor, au fost cercetați. Între timp, angajații din cadrul Gospodăriei au făcut mărturii împotriva lor, potrivit Adevărul.

De asemenea, o expertivă contabilă i-a acuzat de faptul că au o adus un prejudiciu prin cheltuielile personale achitate de Gospodăria de Partid, care se ridică la peste 210 de milioane de lei, sumă adunată prin neplata alimentelor, a hainelor, a perechilor de încălțăminte, a bijuteriilor sau a transportului.

Cum era livrată mâncarea în casele deținute de Nicolae Ceaușescu

Dosarul penal a fost închis în 1999 de către procurorul Augustin Lazăr, pe motivul că soții Ceaușescu au fost executați pentru aceste fapte prin condamnarea la moarte, iar în cazul copiilor s-a ajuns la concluzia că nu se puteau opune dorinței părinților de a primi bunuri și alte avantaje de frica de a nu li se întâmpla ceva.

Nu mulți știu că imobilele pe care le deținea Nicolae Ceaușescu erau numerotate prin diferite coduri secrete. Florin Ciorbă, care a lucrat la Întreprinderea de Cazare și Mâncare, a mărturisit că respectiva societate se ocupa de comenzi și livrarea de alimente pentru soții Ceaușescu, după cum urmează:

  • SR 1 – imobilul lui Nicolae Ceauşescu
  • SR 2 – imobilul mamei Elenei Ceauşescu, Alexandrina Petresc
  • SR 3 – imobilul lui Nicu Ceauşescu
  • SR 4 – imobilul Zoiei Ceauşescu, unde locuia alături de Mircea Oprean
  • SR 5 – imobilul aflat pe strada Cerchez, unde a stat Valentin Ceaușescu până la divorț. În respectiva locuință stăteau și fosta lui soție, Iordana Borilă, dar și copilul pe care îl avea alături de fiul soților Ceaușescu, Daniel-Valentin
  • SR 6 – animalele deținute de familia Ceauşescu
  • SR 7 – imobilul Polianei Cristescu
  • SR 8 – imobilul cumnatului lui Nicolae Ceaușescu, Vasile Bărbulescu
  • SR 9 – imobilul în care locuia cumnatul lui Nicolae Ceaușescu, Zamfir Rusu

„Pentru toți se trimitea mâncare de la sectorul Reprezentare”

De asemenea, se pare că Gospodăria de Partid achita 600 sau 700 de lei în fiecare zi pentru mâncarea câinilor deținuți de familia Ceaușescu.

„În privinţa animalelor, cunosc că era o turmă întreagă: Nicolae Ceauşescu avea patru câini labrador – Corbu, Şarona, Şoimu şi Rodica; Valentin avea un câine cocker, Nicu Ceauşescu avea un câine lup, Elena Ceauşescu avea un câine pripăşit, la care ţinea, Zoia Ceauşescu şi Mircea Oprean aveau şi ei doi. Pentru toţi se trimitea mâncare de la sectorul Reprezentare,”, a transmis Radu Burciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI