04 iul. 2020 | 16:42

Cod rutier 2020. Atenție, șoferi! Ce capcane te așteaptă dacă pleci la mare. Amenzi usturătoare

Știri generale
Cod rutier 2020. Atenție, șoferi! Ce capcane te așteaptă dacă pleci la mare. Amenzi usturătoare
Atenție, șoferi! Capcane pe care le-ai putea întâmpina în drumul spre mare

Șoferii trebuie să știe asta! Ce capcane te-ar putea aștepta dacă pleci la mare? Riști să scoți mulți bani din buzunar pentru încălcare lor. Despre ce este vorba?

Cod Rutier 2020: Capcane care te așteaptă dacă pleci la mare

Fiecare șofer are responsabilitatea de a cumpăra rovinieta tocmai pentru ca aceasta este obligatorie când ieși din oraș. Mulți care au fost pe fugă din cauza fericirii că restricțiile sunt mai puțin aspre decât în trecut, au profitat de sezonule estival și de temperaturile caniculare pentru a se bucura de valurile mării. Ei bine, majoritatea au uitat de micul detaliu menționat mai sus. Toți conducătorii auto trebuie să știe că rovinieta este taxa obligatorie de drum, care mai este cunoscută și sub numele de vinietă. Nu puțini sunt cei care uită cu desăvârșire de ea și încearcă să evite camerele video care verifică taxa.

La momentul acesta, în România avem aproximativ 100 de camere de verificare, iar cei care sunt prinși că nu o au sunt obligați să plătească amenda. Cel mai simplu mod de verificare a rovinietei este direct pe site-ul oficial al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pentru o săptămână prețul este de 14 lei, pentru o lună prețul ajunge la 32,67 de lei. Șoferii care vor rovinietă pentru 90 de zile vor achita 60.66 d elei, iar cei care își achiziționează pentru un an întreg vor scoate din buzunar 130.66 de lei.

Atenție, șoferi! Capcane pe care le-ai putea întâmpina în drumul spre mare

Atenție, șoferi! Capcane pe care le-ai putea întâmpina în drumul spre mare

Care sunt amenzile?

-Cea mai mica amenda este pentru autoturisme si variaza intre 250 si 500 de lei.
-Proprietarii vehiculelor de transport marfa sub 3,5 tone vor plati intre 750 si 1.250 de lei, in timp ce pentru vehiculele de transport marfa situate intre 3,5 tone – 7,5 tone si vehicule de transport persoane cu 9-23 de locuri pe scaune (inclusiv soferul) vor scoate din buzunar intre 1.250 si 1.750 de lei.
-Pentru vehicule de transport marfa 7,5 – 12.00 tone si vehicule transport persoane cu peste 23 de locuri pe scaune (inclusiv soferul) amenda este intre intre 1.750 si 2.250 lei.
-Vehiculele de transport marfa cu peste 12,01 tone si cu maximum 3 axe inclusiv vor incasa o amenda situata intre 2.750 – 3.000 lei.
-Cea mai mare amenda o vor incasa soferii care detin vehicule de transport marfa cu peste 12,01 tone, minim 4 axe inclusiv, fiind nevoiti sa plateasca intre 3.000 de lei si 4.500.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro