Cum te poate lăsa un doctor fără permis. Cele 5 încercări prin care treci la schimbarea actului

Medicii pot să îi lase pe șoferii din România fără actul care atestă că sunt apți să se urce la volan. Este o decizie care a intrat în vigoare la început de 2019 și care a fost de curând pusă în practică și de către cadrele medicale din țară. În acest sens, cu câteva zile în urmă, mai mulți șoferi din județul Vaslui s-au trezit cu permisul de conducere suspendat.

Cum te poate lăsa un doctor fără permis

Există o categorie specială de conducători auto ce pot rămâne fără acest act, dacă se dovedește că au afecțiuni care să le pună altor participanți în trafic viețile în pericol. De aceea, medicii pot să decidă suspendarea carnetului pentru cei care au afecțiuni cronice ale inimii și pot suferi oricând un atac de cord, au probleme foarte mari cu vederea. Fie pentru persoanele ce suferă de atacuri de panică, ori de puseuri de tensiune.

În cazul medicului de familie, dacă acesta constată că o persoană pe care o are în evidență posedă un permis de conducere, dar are afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului Sănătății, va putea solicita un examen de specialitate.

Cele 5 încercări prin care treci la schimbarea actului

Orice cadru medical poate să ia respectiva decizie dacă o consideră una necesară, nu doar medicul de familie. De asemenea, aceștia au putut să decidă ce afecțiuni reprezintă un pericol în trafic, înainte de intrarea în vigoare a actului legislativ care le permite doctorilor să anuleze permise de conducere. Totodată, șoferii trebuie să treacă, începând cu 2019, și prin mai multe controale și investigații amănunțite, aici fiind inclusă și o vizită la specialistul oftalmolog.

Mai mult, dacă medicul este de părere că boala sau afecțiunea de care suferă anumiți șoferi ar putea fi periculoase, aceștia au la dispoziție 3 zile să își predea carnetul. În județul Vaslui, un număr de 43 de persoane deja s-au trezit cu permisul suspendat, potrivit mediafax.ro. În acest caz, medicii le-au cerut celor de la Poliția Rutieră să le suspende carnetul celor care suferă de etilism cronic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI