Cod Rutier 2019. Câte clase trebuie să ai pentru a obține permisul auto. Ce condiții trebuie să mai îndeplinești

Cod Rutier 2019. Cei care nu au făcut 10 clase nu pot obține permisul de conducere

Strategia de Sigurană Rutieră prevede că persoanele care vor să obțină permisul de conducere trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Pe lângă vârsta minimă la care un candidat poate să înceapă demersurile pentru școala de șoferi, în Codul Rutier este prevăzută și o condiție cu privire la numărul de clase pe care acesta trebuie să le termine.

Cod Rutier 2019. Cei care nu au făcut 10 clase nu pot obține permisul de conducere

Permisul de conducere pentru categoriile B și BE se poate obține la împlinirea vârstei de 18 ani, dar cei care nu mai au răbdare pot face demersurile pentru înscriere cu trei luni înainte de atingerea acestui prag. Cvadriciclurile sunt o categorie specială de autovehicule, iar permisul pentru acest mijloc de transport poate fi obținut la vârsta de 16 ani.

Vârsta nu este singura condiție pe care candidații trebuie să o îndeplinească pentru a putea obține permisul auto. Strategia de Siguranță Rutieră prevede că persoanele care nu au terminat 10 clase nu se pot înscrie la șocala de șoferi în vederea pregătirii pentru obținerea permisului.

Pe lângă aceste condiții, candidatul mai trebuie să îndeplinească o serie de criterii:

  • să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice
  • să facă dovada pregătirii teoretice şi practice
  • să facă dovada că domiciliază sau că are reşedinţa pe raza serviciului public de permise unde vrea să susțină examenul auto
  • să nu fi fost condamnat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie

Permisul auto se obține în condiții mai grele de către persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau diabet zaharat, după ce lista cu situații în care nu se dă permisul auto a fost modificată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI