Cod galben în 33 de județe din țară. De când încep ploile. Bucureștiul intră sub atenționare

Cod galben în 33 de județe din țară. De când încep ploile. Bucureștiul intră sub atenționare
Cod galben în 33 de județe. De când încep ploile?

Meteorologii anunță cod galben de ploi în 33 de județe! Care sunt zonele afectate de noua atenționare și de când vor începe ploile. Bucureștiul este și el vizat.

Cod galben de ploi în 33 de județe

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o alertă meteo extinsă. Aceștia au indicat că nu mai puțin de 33 de județe de pe teritoriul României vor fi afectate de ploi. Instabilitatea atmosferită precizată va fi prezentă până în cursul după-amiezii de duminică. Codul galben de ploi va trece până luni seară. De asemenea, în județele atenționate intră și Capitala. Prima informare meteo a intrat în vigoare de azi, 2 mai, de la orele 13:00 și va expira în cursul zilei de duminică la orele 12:00. Instabiliatatea atmosferică va fi accentuată în zona montană, în regiunile de sud-vest și în regiunile de est. În anumite perioade, își vor face apariția fenomene precum: averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 de l/mp în intervale scurte, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Interval de valabilitate: 02 mai, ora 13 – 03 mai, ora 12 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică Zone afectate: conform textului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ Zone afectate: conform textului și hărții. În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse”
Administrația Națională de Meteorologie

Cod galben de ploi în 33 de județe. Atenționarea meteorologilor ANM
Cod galben de ploi în 33 de județe. Atenționarea meteorologilor ANM

Vremea în București

  • Sâmbătă – 2 mai
    Maxima zilei de sâmbătă, 2 mai, pentru București, este de 26 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima serii este de doar 12 grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-nord-vest cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.
  • Duminică – 3 mai
    Maxima zilei de duminică, 3 mai, pentru București, este de 19 grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de nord a României cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima serii are doar 12 grade Celsius, alături de câteva averse. Vânturi vin din zona de nord a teritoriului cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI