04 dec. 2022 | 18:59

Cod galben de vreme rea în România. Zonele cu ceață şi vânt puternic

Știri generale
Cod galben de vreme rea în România. Zonele cu ceață şi vânt puternic
Cod galben de vreme rea în România. Avertismentul meteorologilor. În ce zone se va înregistra ceață și vânt puternic.

Avertisment din partea meteorologilor. Duminică, 4 decembrie, până spre miezul nopții, în mai multe regiuni din țară se va raporta ceață densă și rafale de vânt intensificate. Este COD GALBEN de vreme rea în România. În ce teritorii vor fi semnalate fenomenele meteo. La ce trebuie să fie atenți românii.

COD GALBEN de vreme rea în România

Avertisment de ultimă oră din partea specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Mai multe teritorii din țară se află sub alertă meteo de COD GALBEN de vreme rea, duminică, 4 decembrie. Mesajele meteorologilor sunt valabile până cel târziu la ora 23.59.

Meteorologii au emis, în total, trei alerte COD GALBEN pentru mai multe județe din România. Prima alertă meteo se află în vigoare până la ora 20.00 și se referă la apariția de ceață densă. Șoferii care conduc, în acest interval orar, trebuie să fie atenți la drumuri, întrucât vizibilitatea va scădea sub 200 de metri. Izolat, va scădea și sub 50 de metri.

Două județe sunt vizate de fenomenul meteo amintit. Este vorba despre județul Cluj (localitățile Huedin, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu și Izvoru Crișului) și județul Bistrița-Năsăud (zonele joase).

Vânt puternic în următoarele regiuni

Tot duminică, 4 decembrie, până la ora 20.00, se află în vigoare o altă alertă meteo de COD GALBEN de vânt intensificat. Rafalele de vânt vor atinge, în județul Caraş-Severin, viteze de 65 de kilometri pe oră.

Fenomenul meteorologic va fi semnalat în zona joasă a județului Caraş-Severin, precum și în regiunile Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani și Ciuchici.

Vântul va sufla cu mai mare putere în județul Sibiu. Pentru această regiune a țării, specialiștii ANM au emis un alt COD GALBEN de intensificări ale vântului, rafalele atingând în zonă o viteză de 70 de kilometri pe oră. Alerta meteo este valabilă până spre miezul nopții și vizează teritoriile următoare: Avrig, Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu și Boița.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Meteorologii de la ANM au actualizat și prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, 5-12 decembrie. În zilele ce urmează, vremea va fi frumoasă. Valorile termice vor atinge niveluri mai ridicate decât specificul perioadei, potrivit specialiștilor.

În general, în mai toate teritoriile din țară, se vor înregistra precipitații semnificative, din punct de vedere cantitativ. Zonele în care vor fi semnalate cele mai multe ploi sunt cele din sud-vest, vest, nord-vest și centru, potrivit prognozei meteo actualizate. Vremea se va menține astfel și în săptămâna 12-19 decembrie, spun meteorologii.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
EVZ.ro
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Cine sunt echipele calificate în marea finală de la Asia Express. Dezvăluiri de senzație
Redactia.ro
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
Digisport.ro
Creatură cu un aspect de-a dreptul uluitor, descoperită pe fundul mării
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Wow, ce schimbare!! Johnny Depp s-a tuns și a slăbit! Cum arată actorul, la aproape 61 de ani / FOTO
Unica.ro
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Capital.ro
Avertizare meteo ANM. Zonele afectate de codul galben de frig, ploi și vijelii
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
VOUCHERE de 200 de euro. Cererile se depun până pe 20 mai
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro