Cod galben de vreme rea în România. Zonele cu ceață şi vânt puternic

Cod galben de vreme rea în România. Zonele cu ceață şi vânt puternic
Cod galben de vreme rea în România. Avertismentul meteorologilor. În ce zone se va înregistra ceață și vânt puternic.

Avertisment din partea meteorologilor. Duminică, 4 decembrie, până spre miezul nopții, în mai multe regiuni din țară se va raporta ceață densă și rafale de vânt intensificate. Este COD GALBEN de vreme rea în România. În ce teritorii vor fi semnalate fenomenele meteo. La ce trebuie să fie atenți românii.

COD GALBEN de vreme rea în România

Avertisment de ultimă oră din partea specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Mai multe teritorii din țară se află sub alertă meteo de COD GALBEN de vreme rea, duminică, 4 decembrie. Mesajele meteorologilor sunt valabile până cel târziu la ora 23.59.

Meteorologii au emis, în total, trei alerte COD GALBEN pentru mai multe județe din România. Prima alertă meteo se află în vigoare până la ora 20.00 și se referă la apariția de ceață densă. Șoferii care conduc, în acest interval orar, trebuie să fie atenți la drumuri, întrucât vizibilitatea va scădea sub 200 de metri. Izolat, va scădea și sub 50 de metri.

Două județe sunt vizate de fenomenul meteo amintit. Este vorba despre județul Cluj (localitățile Huedin, Căpușu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu și Izvoru Crișului) și județul Bistrița-Năsăud (zonele joase).

Vânt puternic în următoarele regiuni

Tot duminică, 4 decembrie, până la ora 20.00, se află în vigoare o altă alertă meteo de COD GALBEN de vânt intensificat. Rafalele de vânt vor atinge, în județul Caraş-Severin, viteze de 65 de kilometri pe oră.

Fenomenul meteorologic va fi semnalat în zona joasă a județului Caraş-Severin, precum și în regiunile Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani și Ciuchici.

Vântul va sufla cu mai mare putere în județul Sibiu. Pentru această regiune a țării, specialiștii ANM au emis un alt COD GALBEN de intensificări ale vântului, rafalele atingând în zonă o viteză de 70 de kilometri pe oră. Alerta meteo este valabilă până spre miezul nopții și vizează teritoriile următoare: Avrig, Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu și Boița.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Meteorologii de la ANM au actualizat și prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, 5-12 decembrie. În zilele ce urmează, vremea va fi frumoasă. Valorile termice vor atinge niveluri mai ridicate decât specificul perioadei, potrivit specialiștilor.

În general, în mai toate teritoriile din țară, se vor înregistra precipitații semnificative, din punct de vedere cantitativ. Zonele în care vor fi semnalate cele mai multe ploi sunt cele din sud-vest, vest, nord-vest și centru, potrivit prognozei meteo actualizate. Vremea se va menține astfel și în săptămâna 12-19 decembrie, spun meteorologii.

Urmăriți Playtech.ro și pe