Cod galben de vijelii și ploi torențiale în România. Sunt vizate 25 de județe

Cod galben de vijelii și ploi torențiale în România. Sunt vizate 25 de județe
Avertizare meteo ANM pentru 25 de judete

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, 26 iunie, o nouă avertizare Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Atenționarea meteo este valabilă pentru 25 de județe. După cum arată harta ANM, jumătate din țară este vizată de precipitații abundente. Cantităţile de apă pot depăşi 40 de litri pe metru pătrat, spun meteorologii. Alerta este în vigoare până la ora 22.00. Unde se strică vremea?

Alertă meteo ANM pentru 25 de județe – hartă

Atenționare meteorologică de ultimă oră pentru mai multe județe din România! În urmă cu puțin timp, specialiștii ANM au emis o avertizare Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Care sunt zonele vizate. Anterior, fusese în vigoare o alertă meteo de vijelii puternice, rafale de peste 55-75 km/h, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Vezi și harta ANM mai jos.

Vijelii și ploi torențiale, duminică, 26 iunie

Este alertă meteo ANM. Administrația Națională de Meteorologie anunță ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 25 de județe ale României. Codul galben de vreme rea este valabilă până în această seară, la ora 22.00. Astfel, în zona montană, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp, pe alocuri chiar și 40 l/mp.

Zonele vizate de Cod galben

Judeţele vizate de avertizarea meteo ANM sunt Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava şi Bistriţa Năsăud.

Vremea în București

Prognoza specială pentru Capitală indică înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice în doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, posibile intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29 grade Celsius.

Ce temperaturi sunt anunțate în iulie, luna lui Cuptor

Potrivit aplicației Accuweather, valorile termice din prima săptămână a lui Cuptor nu vor depăși 32 – 33 de grade în timpul zilei. Noaptea, maximele vor coborî până la 17-20 de grade Celsius. ANM susține că temperatura aerului din zilele 1 – 4 iulie va fi mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă. În ceea ce privește regimul pluviometric, va ploua foarte puțin în regiunile centrale, nordice și la munte. Sfârșitul lunii iulie se anunță foarte cald. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius la umbră, fiind perioada perfectă pentru a pleca în concediu cu familia sau prietenii.