Cocaină găsită în pungile de cafea din fabrica Nespresso. Cantitatea este colosală!

de: Bișinicu Andreea
07 05. 2022

Autoritățile elvețiene au confiscat 500 kg de cocaină dintr-un transport de cafea care a fost trimis la o fabrică Nespresso. Drogurile ar fi fost transportate din Brazilia. Ce declarație oficială au făcut șefii celebrei companii producătoare de cafea.

Poliția din Elveția a descoperit 500 kg de cocaină în pungile de cafea Nespresso

Lucrătorii de la fabrica din Romont au alertat autoritățile după ce au găsit pulbere albă în saci cu boabe de cafea. Ulterior, poliția a găsit mai multe droguri în cinci containere. O investigație inițială a sugerat că transportul a venit din Brazilia.

Reprezentanții companiei Nespresso și-au asigurat clienții de faptul că producția de capsule de cafea la fabrică nu ar fi fost contaminată cu droguri.

„Substanţa în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producţie folosite pentru a face produsele noastre. Întrucât o investigaţie a poliţiei este în desfăşurare, nu putem împărtăşi mai multe detalii.

Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure de consumat.”, au declarat șefii companiei de cafea în comunicatul lor oficial, relatează cei de la publicația britanică BBC.

Cocaina confiscată era pură în proporție de 80% și avea o valoare impresionantă estimată de aproape 50 de milioane de euro. Cocaina era probabil destinată pieței europene, a spus poliția.

„Este cu siguranță o captură mare pentru cantonul Fribourg, se poate spune o captură extraordinară.”, a declarat Marc Andrey, șeful de securitate pentru regiune.

O braziliancă purta un kilogram de cocaină în stomac

La jumătatea lunii februarie, o femeie din Brazilia a fost prinsă de polițiștii de frontieră pe Aeroportul „Henri Coandă” în timp ce încerca să introducă în țară un kilogram de cocaină.

Femeia înghițise mai multe punguțe cu droguri, iar riscul ca una dintre ele să se spargă și să îi provoace complicații grave era foarte mare.

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, luni, 14 februarie, femeia s-a prezentat la Punctul de Trecer a Frontierei Aeroport Henri Coandă.

În urma controalelor, dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali „a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României”.

Femeia de 48 de ani ar fi plecat din Sao Paolo cu o cursă până în Zurich, iar din Elveția a zburat către București. Oamenii legii au transportat-o la spital, unde brazilianca a eliminat cantitatea totală de substanțe interzise în decurs de două zile.

Sursa foto: BBC.