Clubul secret inspirat de Simona Halep. Ce isterie a creat românca noastră în tenis

Simona Halep a terminat anul 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA

Simona Halep este în top 10 WTA , fără întrerupere, de aproape șapte ani. O performanță absolut impresionantă a româncei, care a devenit o sursă de inspirație pentru tinerele din circuit. Mai multe jucătoare aflate în plină ascensiune și-au exprimat admirația pentru Simona, pe care o au ca model de urmat. Jucătoarea de pe locul 2 mondial este apreciată în special pentru spiritul de luptă de care dă dovadă.

Ce spun jucătoarele tinere din circuitul WTA despre Simona Halep, modelul lor în tenis

Prosport a realizat o listă a jucătoarelor care, în ultimii ani, și-au exprimat public admirația pentru Halep. Un adevărat club secret al tinerelor care urmăresc fiecare pas al româncei. Și încearcă să îi urmeze exemplul pentru a ajunge cât mai sus.

„Simona Halep este jucătoarea mea preferată! Cred că avem un stil similar de joc. M-am antrenat alături de ea şi este o fată foarte bună”, este declarația pe care Bianca Andreescu o dădea înainte de a ajunge campioană de Grand Slam. Și se pare că a ales un model foarte bun, dacă ținem cont de super rezultatele pe care le-a avut în 2019.

„Am urmărit-o mereu cu fascinaţie pe Simona, care a arătat lumii că poate fi cea mai bună, deşi e mai mică de înălţime (n.r. – 1,68 m), la fel ca şi mine!”, recunoștea și Lauren Davies, jucătoare de top 100.

Simona Halep și Lauren Davies au oferit una dintre cele mai spectaculoase partide disputate vreodată la un Grand Slam. Românca revenea după ce pierduse primul set și se impunea cu 15-13 în setul decisiv. O partidă care s-a întins pe parcursul a 3 ore și 45 de minute și i-a adus calificarea în optimile de finală la Australian Open 2018. La ediția din acel an, Simona a reușit cea mai bună performanță a ei la Melbourne. A ajuns în finală, pe care a pierdut-o în fața Carolinei Wozniacki.

„Am început să joc tenis la vârsta de 5 ani, mama mea fiind antrenoare. Jucătoarele mele preferate sunt Serena Williams şi Simona Halep”, a recunoscut Kamilla Rakhimova, 19 ani, locul 155 WTA.

„Eu sunt mai scundă şi majoritatea adversarelor parcă au 2 metri. Am admirat-o pe Maria Kirilenko, dar acum Simona Halep e favorita mea. Este incredibilă!”, spune și Valentini Grammatikopoulou, 23 de ani, locul 267 WTA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI