Clotilde Armand, prinsă de Poliția Rutieră pentru depășirea limitei de viteză, chiar în sectorul în care îl conduce. Ce sancțiune a primit

de: Rosu Ioana
02 10. 2023

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a fost surprinsă de Brigada Rutieră conducând cu o viteză mai mare decât limita legală admisă în București. Incidentul a avut loc duminică, 1 octombrie, pe Șoseaua Gheorghe Ionescu-Sisești, în jurul orei 11:00. De asemenea, fostul primar al sectorului 6 a fost prins de același filtru în timp ce conducea cu permisul suspendat. Cum a fost sancționați cei doi oficiali de oamenii legii?

Clotilde Armand, prinsă în timp ce încălca legea

Surse din Poliție au confirmat că primarul a depășit limita de viteză permisă pe un sector de drum cu o limită de 50 de kilometri pe oră, ceea ce a condus la sancționarea sa cu un avertisment scris și trei puncte penalizare. Clotilde Armand a fost oprită de autorități, care au constatat că a încălcat regulile de circulație și i-au aplicat această sancțiune.

În aceeași zi, un alt incident de conducere periculoasă a avut loc pe Șoseaua Gheorghe Ionescu-Sisești, când fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, a fost prins conducând cu o viteză de 75 de kilometri pe oră, mult peste limita legală. Mai mult decât atât, polițiștii au descoperit că permisul lui Poteraș era suspendat, ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal în cazul său.

”Astăzi, în jurul orei 08.10, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 1, au oprit în trafic un autovehicul pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 58 de ani, care are dreptul de a conduce vehicule suspendat. În acest context, pe numele bărbatului în cauză a fost întocmit dosar penal conform art.335 alin.2 din Codul Penal”, a transmis Brigada Rutieră.

Aceste incidente tot mai des întâlnite în țara noastră ridică întrebări cu privire la respectarea regulilor de circulație de către oficialii locali, subliniind totodată importanța aplicării corecte a legii în cazul tuturor conducătorilor auto, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Cântărețul Gues Who, prins sub influența drogurilor la volan

Cunoscutul cântăreț Guess Who a fost oprit de polițiștii din Capitală în timp ce se afla la volan și a fost găsit pozitiv la testul pentru substanțe psihoactive. Incidentul a avut loc în zona Piața Victoriei, în jurul orei 13:30, când polițiștii au oprit mașina condusă de Guess Who pentru un control de rutină. După efectuarea testului cu aparatul drugtest, acesta a dat rezultat pozitiv la prezența substanțelor psihoactive în organism.

Ca urmare, cântărețul a fost escortat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru efectuarea unor analize suplimentare care să confirme prezența cocainei în organism. Vă reamintim că, infracțiunea de a conduce unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive este sancționată cu o pedeapsă de închisoare cuprinsă între 1 și 5 ani sau cu amendă.

”La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 13:30, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 37 ani.

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a unei substanţe psihoactive, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., în vederea prelevării de mostre biologice”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.