Promovare cu „de toate”, de la olărit la cluburi. Cum arată clipul de promovare a României

de: Ciprian Ioana
18 03. 2019
Ministerul Turismului a venit cu un nou clip de promovare a României, varianta 2019. Personaj principal este Ilie Năstase, la care Guvernul a apelat din nou pentru a-i atrage pe turiști.
În aproximativ trei minute și jumătate, Ministerul Turismului prezintă, într-un clip postat pe Facebook, zonele turistice din România. Sunt prezentate imagini cu meșteșugari din satele și comunele României, peisaje din Delta Dunării și din zona munților. Sloganul e „România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”.
Coloana sonoră e semnată de naistul Nicolae Voiculeț, iar la final apare Ilie Năstase, care are și un mesaj:  „Te aștept în țara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”, spune Ilie Năstase.

Ilie Năstase, personaj principal

Guvernul a apelat, așadar, din nou la Ilie Năstase pentru a promova România. Te-ai obișnuit deja să vezi că, de fiecare dată, România e axată, în materie de promovare, doar pe Ilie Năstase, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. Ei sunt principalii ambasadori ai țării în materie de turism.

Dincolo de meritele pe plan sportiv, însă, Ilie Năstase – personajul principal din noul clip de promovare nu a fost chiar ușă de biserică în ultima perioadă. A fost prins băut la volan, a făcut circ cu polițiștii, i-a numit „milițieni” și s-a ales cu dosar penal. Se lăuda, atunci, nu numai cu performanțele de sportiv, ci și cu funcțiile politice.

„Da, i-am jignit, păi dacă eu, persoană la 72 de ani, fost parlamentar, fost general în funcţie spun că am băut trei beri, păi, crede-mă, băi băiatule, sau spune că am refuzat şi dă-mi amendă, dar nu-mi pune tu cătuşele”.
Ilie Năstase, mai 2018

A fost primul dosar penal…pentru că la nici 24 de ore de la acel incident, a călcat din nou pe bec. A fost prins, de această dată, pe scuter mergând pe contrasens și trecând pe roșu. S-a ales cu încă un dosar penal.

Dintr-un sportiv de top, Ilie Năstase a devenit mai degrabă un personaj monden, un preferat al tabloidelor. Și, totuși, e preferat în continuare pentru a promva România.