Clătite din cartofi, reţetă de post. Nu au nici ouă, nici lapte

de: Sabina Anastasia
30 11. 2022

În perioada Postului Crăciunului, gospodinele încearcă să gătească cele mai bune preparate, fără a introduce în compoziții produse de origine animală. Dacă ești un fan al clătitelor, nu trebuie să-ți faci griji că nu vei mai putea gusta savuroasele foi de aluat. Află în rândurile de mai jos cum să faci clătite din cartofi, reţetă de post

Clătite gustoase, perfecte în post

Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și se va încheia pe 24 decembrie. Până atunci, toate gospodinele care respectă principiile creștine, gătesc mâncăruri și deserturi înlocuind produsele de origine animală. Dacă și ție îți plac clătitele, ai ajuns la locul potrivit. În articolul de astăzi, te vom învăța cum să prepari clătite fără ouă și lapte. Cu siguranță, nu ai cum să dai greș cu ea!

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este împrumutată din bucătăria italiană. Vei avea nevoie de câteva ingrediente, pe care le ai deja, cel mai probabil, în casă. Este vorba despre o rețetă pe bază de cartofi. Pentru gătirea clătitelor, vei avea nevoie de un vas în care să amesteci toate ingredientele și o tigaie antiaderentă.

În maximum 25 de minute, vei termina de gătit toate clătitele pe bază de cartofi. Vor ieși pufoase și ușoare. Le poți consuma exact așa cum îți dorești. Sunt potrivite nu numai pentru perioada de post. Pot fi servite oricând, mai ales persoanelor care prezintă intoleranță la lactoză. Persoanele vegane apreciază, de asemenea, acst tip de clătite.

Vei rămâne surprins de cât de bune pot să iasă, fără ouă și fără lapte. S-ar putea să vrei să le gătești chiar și după ce postul se termină. Vezi în rândurile de mai jos ce pași trebuie să urmezi pentru a găti cele mai bune clătite de post.

Clătite din cartofi, reţetă de post

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi (de preferință albi);
  • 2 linguri făină;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

  1. Se curăță, se spală și se dau cartofii pe răzătoarea mare.
  2. Se lasă cartofii la scurs de excesul de lichid.
  3. Se amestecă bucățile de cartofi cu făină, sare și piper, până la încorporarea tuturor produselor.
  4. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă.
  5. Se pune o lingură de compoziție de cartofi în tigaie.
  6. Se întinde compoziție prin mișcări circulare ușoare ale tigăii.
  7. Se lasă compoziția la prăjit, pe ambele părți.

Pașii de mai sus trebuie repetați până când se termină de gătit compoziția. Clătitele pot fi servite atât calde, cât și reci. Italienii le consumă cu smântână, șuncă, brânză, legume sau sos, în funcție de preferințe.