Clătite de post cu praf de copt. Sunt moi, pufoase și delicioase
Aceste clătite de post cu praf de copt sunt cel mai rapid și ușor desert de făcut, cu ingrediente foarte simple și la îndemâna oricui. Adaugă bucăți de ciocolată neagră, banane tocate, o mână de nuci sau afine pentru a face aceste clătite de post și mai speciale.
Cum să faci clătite de post
Postul nu înseamnă că trebuie să renunți la toate alimentele care îți plac. Dacă vrei să schimbi puțin alimentația clasică, poți încerca aceste clătite de post pufoase care se fac super repede și le poți schimba după gustul tău.
Te-ar putea interesa și: Alimentele consumate de milioane de români se pot ieftini. Vestea primită de la Guvern
Le poți face dulci sau sărate, după bunul plac și poți folosi ingredientele pe care le ai la îndemână. Acestea se fac cu lapte vegetal, iar aici te poți juca cu rețeta așa cum dorești: lapte de cocos, lapte de ovăz, lapte de migdale, lapte de soia, etc.
Ba chiar poți folosești băuturi vegetale cu tot felul de arome, astfel încât clătitele să iasă și mai gustoase. Apoi, în aluat poți adăuga esență de rom, de vanilie, fistic, nucă, alune, merișoare uscate sau stafide.
Dacă nu plănuiești să le mănânci cu gem, atunci poți adăuga în aluat tot felul de ingrediente: de la bucățele de ciocolată neagră de post, rahat, nuci, până la banane sau mere cubulețe și scorțișoară.
Te-ar putea interesa și: Alimentele adorate de români, periculoase pentru sănătate. Specialiștii avertizează, nu le mai consuma crude
Ele pot fi făcute și ca niște turtite mici, pe care să le folosești în loc de pâine. Lasă deoparte orice ingredient dulce, adaugă puțină sare și folosește aceste clătite pufoase pentru a mânca zacuscă, pateu sau chiar pentru a le folosi la sandvișuri.
Clătite de post cu praf de copt
Pentru aceste clătite ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cană lapte de migdale
- 1 lingură oțet de mere
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană făină albă sau integrală
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri zahăr de cocos sau trestie
Amestecă laptele de migdale, oțetul și vanilia împreună într-un bol de dimensiuni medii.
Amestecă făina, praful de copt, sarea și zahărul împreună într-un alt bol mare.
Adaugă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă până când aluatul pentru clătite este omogen.
Încinge o tigaie mare la foc mediu. Pulverizează cu spray de gătit antiaderent sau puțin ulei de cocos.
Vezi și: Secretul mâncării de cartofi pentru Postul Paștelui. Ingredientul care o face delicioasă
Toarnă un polonic mic de aluat în tigaia încinsă pentru fiecare clătită. Gătește pe prima parte timp de 2 minute până când apar câteva bule la suprafața clătitei.
Întoarce și gătește încă 1-2 minute pe cealaltă parte. Repetă până când ai folosit tot aluatul pentru clătite. Servește clătitele calde cu sirop de arțar și fructe de pădure proaspete sau miere și nuci.
Praful de copt și oțetul de mere fac aceste clătite atât de pufoase! Nu vei simți gustul prafului de copt datorită acidității din oțet.