Clădirea din comunism care va fi readusă la viață în București: ‘Construită pe vremea lui Ceaușescu’. Sala va avea 10.000 de locuri

de: Andreea Vînătoru
28 02. 2024

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, vine cu vești bune pentru bucureșteni. Edilul are de gând să reabiliteze o clădire veche de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Va avea peste 10.000 de mp și va fi una impresionantă!

Clădirea din comunism care va fi reabilitată în București

Invitat în cadrul unei emisiuni, Robert Negoiță a dezvăluit că lucrează la un nou proiect. Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac despre ce e vorba, edilul sectorului 3 a explicat că va readue la viață o clădire de pe vremea lui Ceușescu. Sala va fi una cu o capacitate imensă și va găzdui spectacole culturale, cât și competiții sportive. Clădirea se află tot în zona Hala Laminor.

”Lucrăm la un proiect, o sală multifuncțională de peste 10.000 de locuri, tot în zona Hala Laminor. Am cumpărat pe lângă Hala Laminor și o alta de aproape 10.000 de mp. Acea hală despre care n-am făcut vorbire până acum va fi reabilitată, consolidată și-n acea clădire va fi amenajat acest spațiu. Deci este o clădire existentă, construită pe timpul lui Ceaușescu. Acum se lucrează la proiect”, a spus Robert Negoiță, la DCNews.

Vezi și: Scandal între Robert Negoiță și Nicușor Dan. Primarul Sectorului 3 a apărut în conferința edilului Capitalei

Nu a obținut autorizație de la ISU pentru Hala Laminor

La începutul acestui an, Robert Negoiţă declara că nu poate obține o autorizaţie de la ISU pentru Hala Laminor, din cauza structurii pe care o are.

”Apropo de avizul de la ISU – am avut discuţii, inclusiv în acest an, în biroul domnului Arafat, cu toţi reprezentanţii principali din zona ISU. Suntem foarte interesaţi de treaba asta, dar este un amestec de reglementare foarte strictă pe care e greu s-o atingi, pe de altă parte faptul că atunci când s-au făcut normativele nu s-a luat în calcul că există astfel de clădiri, iar cel mai bun exemplu este că Palatul Parlamentului, de pildă, este exceptat prin lege să obţină aviz de la ISU, pentru că nu ar obţine niciodată aviz ISU”, preciza acesta.

Cât va costa

Edilul Sectorului 3 a mai precizat că reabilitatea Halei Laminor va costa enorm. Primăria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în anul 2017, iar de anul trecut a început restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară și exterioară a clădirii.

”Hala Laminor este un proiect foarte mare în România, ne referim la suprafaţă şi volum. Acolo era o mare problemă socială. Nu ştiţi ce era acolo înainte să intervenim noi. De asemenea, Hala Laminor este o clădire monument istoric categoria 1A, este obligaţia noastră s-o reabilităm. (…) E o chestiune foarte migăloasă şi foarte costisitoare. Nu întâmplător, vă propun să vă uitaţi pe piaţa imobiliară şi o să vedeţi că clădirile de patrimoniu au o valoare la jumătate faţă de clădirile care nu sunt listate, pentru că este infernal să reabilitezi o clădire monument istoric”, a mai transmis primarul Negoiţă.