Ciolacu și Tudose au încălcat legea în pandemie. Ce au îndrăznit să facă în weekend

Marcel Ciolacu si Mihai Tudose, amendati pentru ca nu au respectat regulile sanitare

Marcel Ciolacu și Mihai Tudose au încălcat legea în pandemie. Cei doi au fost surprinși la o masă într-un restaurant al unei pensiuni din localitatea Monteoru, acompaniați de alte persoane. Aceștia au fost amendați pentru încălcarea prevederilor privind distanțarea socială. În total au fost sancționate 11 contravenții, suma amenzilor ridicându-se la 21.000 de lei.

Doi politicieni importanți din PSD, amendați după ce nu au respectat distanțarea socială într-un restaurant

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și Mihai Tudose au încălcat legea în epidemia de coronavirus. Aceștia, alături de mai multe persoane, au fost surprinși la masă în restaurantul unei pensiuni din Monetoru. Politicienii și celelalte persoane au fost amendate cu o sumă totală de 21.000 lei.

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Marcel Ciolacu si Mihai Tudose nu au respectat regulile in epidemia de coronavirus
Marcel Ciolacu si Mihai Tudose nu au respectat regulile in epidemia de coronavirus

Cineva a sesizat poliția, întrucât se încălcau regulile sanitare

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

La masa din restaurant se aflau mai mult de 6 persoane. A curs cu amenzi

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Zona în care se afla restaurantul este verde, astfel că restaurantul putea fi deschis

Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI