Ciocolată de casă cu foi de napolitană – rețeta originală. Ingredientul secret care o face super aromată

Rețetă ciocolată de casă cu foi de napolitană

Rețeta de ciocolată de casă cu foi de napolitană este una dintre cele mai căutate în această perioadă. Cred că sunteți și voi de acord, atât timp cât ați nimerit la noi. În primul rând, este o rețetă ușor de făcut, în al doilea rând, cui nu-i place ciocolata? În special cea de casă, este mult mai gustoasă față de cea cumpărată. În plus, știm exact ce punem în ea.

Pe lângă ingredientele de bază necesare pentru a face ciocolata de casă, vei mai avea nevoie și de două foi de napolitană, le vei găsi de cumpărat în comerț. De asemenea, în această rețetă se regăsește și puțină nucă, asta pentru un gust mai bun. De asemenea, siropul de zahăr este fiert puțin pentru ca ciocolata fierbinte să nu fie foarte tare legată. În acest fel o putem întinde mult mai ușor.

Rețetă pentru ciocolată de casă cu foi de napolitană

Înainte de a începe, ar trebui să știți că pentru a face ciocolata de casă, aveți nevoie de lapte praf de la cofetărie. Laptele praf pentru bebeluși nu este bun. Rețeta este ușor de urmat și durează foarte puțin. Tot procesul nu ar trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. Ca si ingrediente, vei avea nevoie de:

  • 500 grame de lapte praf
  • 150 ml de apă
  • 400 gram de zahăr
  • 40 grame de cacao
  • 100 grame de nucă
  • 125 grame de unt
  • 5 ml esența de rom sau vanilie, opțional

Mod de preparare – ciocolată de casă cu foi de napolitană

În primul rând, pregătim ingredientele cântărindu-le pentru a fi sigur că avem cantitățile perfecte. Nuca se toacă cu ajutorul unui cuțit, apoi se prăjește câteva minute. Trebuie să fim atenți, deoarece se poate arde foarte ușor.

Pudra de cacao se amestecă cu laptele praf într-un bol mai măricel și foarte bine uscat. Apoi, pregătim o tavă în care vom pune folie alimentară, iar pe fundul ei adăugăm una din cele două foi de napolitană.

Trebuie să preparăm și siropul de zahăr. Pentru început, vom pune zahărul și apa într-o cratiță metalică emailată sau din inox, preferabil. Se încălzește la foc mic, amestecând mereu compoziția.

Atunci când începe să fiarbă, mai așteptăm 3 minute, apoi adăugăm untul, nuca și esențele. Odată adăugate toate, mai amestecăm timp de 2 minute. În total, siropul ar trebui să fiarbă timp de 5 minute în total.

După ce am terminat de preparat siropul, dăm cratița de pe foc și începem să adăugăm peste sirop amestecul de cacao cu lapte praf. Amestecul se adaugă câte puțin în timp ce se amestecă repede și bine.

Tot procesul trebuie să fie executat rapid pentru ca ciocolata să nu se răcească. Pentru amestec puteți folosi o lingură metalică solidă.

După ce am amestecat totul foarte bine, se toarnă toată compoziția peste foaia de napolitană din tavă, cea pregătita de la început. Apoi, trebuie să nivelăm bine ciocolata ce ar trebui să fie caldă, iar peste ea punem a doua folie de napolitană. Totul se lasă la răcit câteva ore sau peste noapte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI