04 mart. 2021 | 10:34

Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente ‘magice’ conține, de fapt

Diverse
Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente 'magice' conține, de fapt
Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente 'magice' conține, de fapt

S-a inventat ciocolata la care visează toți cei care țin la siluetă. Românii au gândit-o. Conține îndulcitori naturali, boabe confiate de mazăre și are proteine sănătoase. Dulcele a fost făcut la Galați.

Ciocolata care nu îngrașă a fost inventată de români, la Galați

Ciocolata a fost făcută în laboratoarele ”Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor” din Galați, la comanda unui producător de dulciuri. Patronul a comandat-o cu un an în urmă și a dorit ca produsul său să aibă proteine, dar să fie lipsit de zahăr, lucru greu de obținut.

„Conţine toţi aminoacizii esenţiali într-o proporţie optimă pentru organism. Cum am realizat acest aspect? Am combinat două surse proteice, proteina din zer cu proteină din mazăre”, a spus doctorul Ina Vasilean, șef de lucrări la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor.

Ciocolata are la bază unt de cacao și masă de cacao, de aceea nu se poate spune că nu îngrașă deloc, însă proteinele o fac sățioară, astfel că nu simți nevoia să mănânci mai mult de câteva bucățele. Soluția tehnică oferită de specialiștii în chimie alimentară a fost deja preluată și transformată într-o tabletă.

„Am transmis know-how-ul către producător, iar acesta a realizat produsul”, a compleat doctorul Livia Pătrașcu, șef lucrări la Facultatea de Știință.

„La ora actuală, pe piaţa există o serie de produse cu conţinut ridicat de proteine. Este vorba în special de batoane proteice, nu de ciocolată. Produsele existente provenind în special din import”, a mai spus prof. dr. Iuliana Aprodu, specialist în cadrul aceleiași instituții.

Nutriționiștii ne recomandă să nu facem abuz. „Poate influența greutatea dacă este consumată în exces. În schimb, nu influențează glicemia”

„Ce este diferit este conţinutul mai crescut de proteine şi conţinutul de zaharuri neglicemice şi necalorice. Nu influenţează glicemia, dar, prin conţinutul de calorii, poate influenţa greutatea, dacă este consumată în exces”, a declarat doctorul Andreea Moroșanu, nutriționist.

Această ciocolată este un produs premium, spun specialiștii care au făcut-o, și costă 20 de lei. Tot din laboratoarele Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor de la Galați a pornit și o pastă vegană din linte, premiată la Salonul de Invenții de la Geneva.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro