Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente ‘magice’ conține, de fapt

Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente ‘magice’ conține, de fapt
Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente 'magice' conține, de fapt

S-a inventat ciocolata la care visează toți cei care țin la siluetă. Românii au gândit-o. Conține îndulcitori naturali, boabe confiate de mazăre și are proteine sănătoase. Dulcele a fost făcut la Galați.

Ciocolata care nu îngrașă a fost inventată de români, la Galați

Ciocolata a fost făcută în laboratoarele ”Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor” din Galați, la comanda unui producător de dulciuri. Patronul a comandat-o cu un an în urmă și a dorit ca produsul său să aibă proteine, dar să fie lipsit de zahăr, lucru greu de obținut.

„Conţine toţi aminoacizii esenţiali într-o proporţie optimă pentru organism. Cum am realizat acest aspect? Am combinat două surse proteice, proteina din zer cu proteină din mazăre”, a spus doctorul Ina Vasilean, șef de lucrări la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor.

Ciocolata are la bază unt de cacao și masă de cacao, de aceea nu se poate spune că nu îngrașă deloc, însă proteinele o fac sățioară, astfel că nu simți nevoia să mănânci mai mult de câteva bucățele. Soluția tehnică oferită de specialiștii în chimie alimentară a fost deja preluată și transformată într-o tabletă.

„Am transmis know-how-ul către producător, iar acesta a realizat produsul”, a compleat doctorul Livia Pătrașcu, șef lucrări la Facultatea de Știință.

„La ora actuală, pe piaţa există o serie de produse cu conţinut ridicat de proteine. Este vorba în special de batoane proteice, nu de ciocolată. Produsele existente provenind în special din import”, a mai spus prof. dr. Iuliana Aprodu, specialist în cadrul aceleiași instituții.

Nutriționiștii ne recomandă să nu facem abuz. „Poate influența greutatea dacă este consumată în exces. În schimb, nu influențează glicemia”

„Ce este diferit este conţinutul mai crescut de proteine şi conţinutul de zaharuri neglicemice şi necalorice. Nu influenţează glicemia, dar, prin conţinutul de calorii, poate influenţa greutatea, dacă este consumată în exces”, a declarat doctorul Andreea Moroșanu, nutriționist.

Această ciocolată este un produs premium, spun specialiștii care au făcut-o, și costă 20 de lei. Tot din laboratoarele Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor de la Galați a pornit și o pastă vegană din linte, premiată la Salonul de Invenții de la Geneva.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI