Cine va fi prima persoană care se vaccinează cu doza a treia. Anunțul oficial pentru 28 septembrie 2021

Cine va fi prima persoană care se vaccinează cu doza a treia. Anunțul oficial pentru 28 septembrie 2021
Începe campania de vaccinare cu a treia doză

Conform unei decizii a CNCAV, începând cu data de 28 septembrie începe, oficial, campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin. În decizie se specifică faptul că pentru toți cei ce vor fi vaccinați se vor folosi doze de vaccin de la Pfizer sau Moderna, indiferent de ce vaccin au făcut înainte, incluzând aici și prima și a doua doz de vaccin Astra Zeneca.

Începe campania de vaccinare cu a treia doză

Săptămâna trecută, pe 22 septembrie, într-o ședință de urgență a CNCAV, s-a decis demararea campaniei de vaccinare cu a treia doză de vaccin. Vaccinurile folosite vor fi cele de la Pfizer și Moderna, indiferent de vaccinul folosit în primă fază, incluzând aici și Astra Zeneca. În aceeași decizie CNCAV s-au stabilit și persoanele care vor primi a treia doză de vaccin după cum urmează:

  • persoanele cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe;
  • persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă);
  • persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanele cu risc mare de expunere;
  • personal medico-social și din învățământ.

„Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.”, se mai spune în decizia CNCAV.

Primul pacient va fi vaccinat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș”

Într-un comunicat de presă emis în această dimineață, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș” anunță că va fi prima instituție care va demara campania de vaccinare cu a treia doză. Oficialii instituției mai anunță că primii vaccinați sunt cadrele medicale aflate în prima linie în lupta împotriva maladiei COVID-19 și vor primi cea de a treia doză de vaccin, primul fiind chiar managerul acestei unități spitalicești, dr. Cătălin Apostolescu, medic primar Boli Infecțioase.

„Pe 28 Septembrie debutează vaccinarea populației cu doza de rapel. Momentul va fi marcat de acțiunea organizată, cu începere de la ora 10.00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș” unde cadrele medicale aflate în prima linie în lupta împotriva maladiei COVID-19 vor primi cea de a treia doză de vaccin.

Prima persoană vaccinată va fi chiar managerul acestei unități spitalicești, dr. Cătălin Apostolescu, medic primar Boli Infecțioase. La activitate va participa și președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, care, în semn de apreciere pentru semnalul de responsabilitatea transmis de personalul medical, va fi implicat și în procesul de vaccinare.”, se spune în comunicatul emis de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI