Cine sunt românii cu pensiile înghețate șase ani. Sunt disperați după recalculare: “De ce acum la bătrânețe să-mi faceți așa ceva?”

de: Filon Stan
24 08. 2024

Acum s-a aflat cine sunt românii cu pensiile înghețate timp de șase ani! Vârstnicii au luat cu asalt Casele de Pensii din întreaga țară, unde caută cu disperare explicații, după ce s-au trezit cu decizii oficiale care stabilesc că veniturile lor vor scădea!

Cine sunt românii cu pensiile înghețate șase ani

Pensionarii din România aui început să primească acasă deciziile de recalculare a pensiilor. Dacă unii sunt mulțumiți deoarece au primit bsni în plus la pensie, alții sunt cu adevărat revoltați, deoarece pensiile lor ar trebui să scadă, după recalculare.

Astfel, mii de pensionari au luat cu asalt Casele de Pensii, pentru a cere explicații. Oamenii vor să afle de ce le scade pensia, după o viață de muncă. Peste 11.000 de seniori au mers până acum la casele de pensii, pentru că au nelămuriri sau au depistat erori în deciziile de recalculare primite acasă. Cei mai supărați sunt cei care, pe hârtie, în urma recalculării, au o sumă mai mică decât inainte. Citește și O nouă recalculare a pensiilor din România. Documentul pe care trebuie să-l prezinte pensionarii ca să primească bani în plus din toamnă

Pensiile scad doar pe hârtie

Cu toate acestea, guvernanții au decis că nu va scădea nicio pensie, dar pericolul este altul pentru pensionarii care au primit o pensie mai mică, după recalculare. Aceștia nu vor primi pensia micșorată, însă se pare că nu vor primi indexarea anuală o perioadă lungă de acum încolo. mai exact, se pare că pensionarii respectivi nu vor mai beneficia de indexările anuale timp de nu mai puțin de 6 ani de zile!

Cu toate acestea, Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a susținut că noua lege a pensiilor elimină inechitățile.

„Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării. Aceştia au avut un beneficiu suplimentar până acum, când valoarea pensiilor era mai mare decât a altor pensionari care au muncit şi contribuit la fel. După 1 septembrie, prin creşterea celorlalte pensii, se ajunge la echilibrul pe care ni l-am dorit şi pe care ni-l cer oamenii – pentru muncă şi contribuţii egale să avem pensii egale. Printre aceşti 700 de mii pensionari, cărora nu le va creşte pensia după recalculare, avem două categorii: cei cu perioade de contributivitate foarte scurte şi cei care au obţinut pe legislaţie anterioară beneficii mai mari decât corespondentul contribuţiilor plătite în timpul activităţii”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu. Citește și O pensionară din Moldova s-a trezit cu pensia mult mai mică după recalculare. Câți bani i-a luat Casa de Pensii

Cu toate acestea, unii pensionari sunt foarte supărați după recalcularea poensiilor și spun că statul își bate pur și simplu joc de ei și de munca lor de o viață.

”Eu am 2700 pensia actuală și mi-ați trecut 2200. Este o rușine, pentru că am muncit o viață întreagă. Am construit o Românie. De ce acum la bătrânețe să-mi faceți așa ceva? Eu am muncit 18 ani ture de noapte, la gâtul furnalelor, pentru ce să veniți acum să veniți să-mi luați și să-mi explicați că legea, că legea… Ce lege e asta? Să mă furați în halul acesta?”, este declarația uneia dintre pensionarele care se simt nedreptățite.