Cine sunt românii care vor primi mai mulţi bani de la 1 august 2023. Veniturile acestor angajaţi cresc semnificativ

de: Ioana Bucur
30 06. 2023

Vești bune pentru unii angajați de la noi din țară, ultima lună a verii le va aduce venituri mai mari. Află, din rândurile de mai jos, cine sunt românii care vor primi mai mulţi bani de la 1 august 2023.

Ce categorie de români va primi mai mulţi bani de la 1 august 2023

În urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni cu reprezentanți ai Guvernului, s-a făcut un anunț pe care îl așteptau cu nerăbdare unii angajați de la noi din țară.

Cei din conducerea Sanitas au transmis că s-au obținut majorările salariale cerute pentru toți angajații pe care îi reprezintă, acestea urmând să fie aplicate de la 1 august 2023.

Reprezentanții organizației sindicale au avut miercuri o întâlnire cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cu vicepremierul Marian Neacşu. Discuțiile au vizat stabilirea conținutului ordonanței de urgență care va completa drepturile negociate şi obținute pentru salariații din sistemul public de sănătate.

În urma acestor negocieri, Sanitas a reușit să asigure și încadrarea salariaților din Anexa II şi Anexa VIII la Legea 153/2017 la salariul de bază maxim prevăzut de lege. Este vorba despre angajații din Sănătate, dar și cei din asistența socială.

Te-ar putea interesa și: Câți bani câștigă un angajat la Jumbo pe lună. Suma e mult mai mică decât credeai

Ce au transmis liderii de sindicat

S-au obținut și creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din sănătate, sursa de finanțare fiind Fondul Naţional Unic de Sănătate (FNUASS), nu bugetele instituțiilor medicale.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut”, se menţionează în comunicat.

În comunicatul transmis de Sanitas se precizează că aceste creșteri se vor acorda de la 1 august. Ele sunt, de fapt, plata parțială în avans a majorărilor ce urmează să fie prevăzute în noua Lege a salarizării. În plus sunt o garanție a faptului că noua legislație va aduce creşteri pentru toţi salariaţii din sistem.

Te-ar putea interesa și: Care sunt salariile celor care lucrează în turism, pe timp de vară. Nu te gândeai la sumele acestea