Cine sunt românii care nu mai au nevoie de programare la vaccinare. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Cine sunt românii care nu mai au nevoie de programare la vaccinare. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul
Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei

Campania de vaccinare anti-covid din România, conform autărităților, merge foarte bine. Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță a făcut astăzi un anunț important legat de acest subiect. În același timp autoritățile au anunțat eforturi considerabile pentru a vaccina cât mai multă lume.

Campania de vaccinare anti-covid din România

Încă de anul trecut, din 27 decembrie, campania de vaccinare anti-covid din România a avut câteva disfuncționalități. Multe dintre ele au legătură cu platforma de programare. În tot acest timp, spune Valeriu Gheorghiță, s-au adus îmbunătățiri zilnice platformei. De la centrele de vaccinare și până la vaccinul cu care ne putem vaccina, toate aceste lucruri au fost adăugate în platformă.

Datele statistice, referitoare la campania de vaccinare anti-covid, arată că în România sunt vaccinați 3.378,699 de persoane, indiferent de ce vaccin vorbim. Cu toate astea, conform celei mai recente evaluări a UE, sistemul de sănătate din România are cel mai scăzut PIB pentru cheltuieli cu asistența medicală.

Problemele legate de vaccinarea COVID-19 au devenit evidente pe măsură ce s-a desfășurat campania de vaccinare anti-covid. Într-adevăr, în România, sunt și acum provocări majore în ceea ce privește desfășurarea, distribuția și administrarea vaccinurilor COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei

În urma evoluțiilor pozitive s-a decis vaccinarea unei categorii de români, fără programare. Conform declarației făcute de Valeriu Gheorghiță, persoanele peste 60 de ani vor putea să se vaccineze fără programare. Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 7 mai, adică vineri.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem sa avem următoarea modalitate de prezentare la centrele vaccinare. Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc sa se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, pana la finalul programului, ora 20:00, fără programare.

Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 08.00, până la ora 20.00. Atenție! Aici nu vreau să apară nemulțumiri. Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă. Însă, suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.”, a anunțat Valeriu Gheorghiță astăzi.

”Este posibil ca această modalitate de vaccinare să crească”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai declarat că vor exista liste suplimentare de vaccinare, dar în anumite condiții. În același timp medicul a mai anunțat că va începe un adevărat maraton de vaccinare a populației. Demersul va începe de astăzi, 4 mai, și va dura până pe 11 mai, anul curent.

„În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării pe o perioadă de 24 de ore din 24.”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI