Polițiștii falși, filați de paparazzii Impact.ro. Ce îi puneau să facă pe șoferii care le cădeau victime FOTO exclusiv

de: Ana Chivu
17 02. 2021

Doi polițiști falși au luat mită de la șoferii indisciplinați preț de mai multe luni. Primele informații arată că suma pe care au reușit să o strângă aceștia e în jurul a 20.000 de euro. Cu toate astea, finalul anchetei va arăta concluzia finală și detaliile exacte.

Doi polițiști falși au luat mită de la șoferii români. Detalii și FOTO

Șoferii care nu respectă regulile s-au bazat pe „atenția” oferită polițiștilor pentru ca aceștia să închidă ochii la infracțiunile comise. Din păcate, planul lor s-a dat peste cap când au auzit că cei doi polițiști care le asiguraseră liniștea sunt falși și au intrat de asemenea în atenția autorităților, arată impact.ro.

Cei doi oameni deghizați în oameni ai legii ieșeau la același loc, la ore diferite, pentru a taxa șoferii care au uitat de regulile de circulație. “Trecem în fiecare zi prin acea zonă și ni s-a părut ciudată modalitatea în care lucrau polițiștii . Astfel, am hotărât să supervizăm puțin activitatea lor!”, au declarat reporterii care au realizat materialul.

Materialul foto al sursei citate a fost realizat în luna decembrie a anului trecut, iar imaginile sunt din zile diferite, în momente diferite. Detalii din anchetă arată că impostorii foloseau un chitanțier fals pentru a justifica plata amenzilor de circulație pe loc, dar în România nu există la acest moment această posibilitate.

Falșii polițiști trimiteau șoferii la bancomat pentru a fi siguri că ajung în posesia banilor, folosindu-se de pretextul celor 48 de ore în care poți plăti amenda la jumătatea valorii sale – măsura legală prevede 15 zile de grație.

Detalii Tribunal

”La data de 16.02.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de inculpatul C.A.A., sub aspectul infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi înşelăciune şi faţă de inculpatul D.L.C., sub aspectul infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 inculpatul C.A.A. a indus în eroare mai multe persoane, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false „MAI”, împrejurări în care a primit de la acestea sume de bani cuprinse între 300 şi 650 de lei pentru a nu le aplica sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice”
Parchetul de pe lângă Tribunalul București