Cine sunt, de fapt, pensionarii români prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe aeroportul din Munchen. Nume surpriză din showbiz

de: Andrei Simion
04 10. 2024

Recent, în spațiul public au apărut știri despre o descoperire surprinzătoare făcută pe Aeroportul din Munchen (Germania), unde autoritățile au surprins doi pensionari români cu bijuterii și ceasuri de lux în valoare de 650.000 de euro. În urma cercetărilor, s-a aflat că cei doi pensionari nu erau persoane obișnuite.

S-a aflat identitatea pensionarilor români prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe aeroportul din Munchen

În spațiul public a apărut informația că doi pensionari români au fost prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro, inclusiv un ceas Patek Philippe de 150.000 de euro și un colier Cartier de 488.000 de euro. Între timp, s-a aflat identitatea lor.

Cuplul, în vârstă de 61 și 62 de ani, tocmai sosiseră din Elveția, când au încercat să nu atragă atenția vameșilor de pe aeroportul din capitala Bavariei. În timpul controlului, vameșii au găsit aasupra lor bijuterii în valoare de peste 600.000 de franci. Doar ceasul de pe încheietura bărbatului, un Patek Philippe, costă 150.000 de euro! Potrivit România TV, este vorba de Adriean Videanu și soția lui, Miorița Videanu.

În bagajele soților Videanu s-a mai descoperit un colier evaluat la aproape jumătate de milion de euro (aproximativ 471.000 de franci elvețieni). Concret, e vorba de un colier Cartier, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde.

Adriean Videanu și soția

Cine este Adriean Videanu

Adriean Videanu este cunoscut pentru cariera sa politică și implicarea în afaceri. El a fost primar al Capitalei între 2005 și 2008 și ministru al Economiei în perioada 2008-2010. În afara carierei politice, Videanu s-a implicat și în afaceri, deținând acțiuni în diverse companii, inclusiv în sectorul marmurei, unde afacerea sa a devenit una dintre cele mai mari din România.

De-a lungul anilor, Videanu a fost implicat în mai multe controverse, inclusiv în dosare de corupție, ceea ce i-a adus numeroase probleme legale.

Detalii despre incidentul de pe aeroport

Adriean Videanu și soția lui au fost opriți de vameși pe Aeroportul din Munchen. În bagajele acestora, autoritățile au găsit bijuterii de 650.000 de euro.

Inițial, identitatea celor doi nu a fost dezvăluită, însă după investigații și informații din surse apropiate cazului, s-a aflat că este vorba de Adriean Videanu și soția sa, Miorița.

Transportul de bijuterii și ceasuri de lux în afara sau în interiorul Uniunii Europene este reglementat strict de legislație, mai ales când valoarea depășește anumite praguri financiare. În cazul de față, bunurile găsite asupra celor doi depășeau cu mult limitele admise pentru neplata taxelor vamale, iar autoritățile au decis să demareze o anchetă pentru a verifica legalitatea transportului acestor obiecte.

Istoricul controverselor lui Adriean Videanu

Acest incident nu este primul scandal în care apare numele lui Adriean Videanu. În trecut, el a fost acuzat de diverse fapte de corupție și abuz în serviciu, fiind vizat de anchete ale DNA. Printre acuzațiile aduse se numără favorizarea unor afaceri ilegale și abuzul de funcție, dar și implicarea în contracte dezavantajoase pentru statul român în domeniul energiei.

Deși a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de-a lungul timpului, Videanu a reușit să evite o condamnare definitivă, menținându-se în continuare activ în mediul de afaceri.