25 mai 2020 | 09:01

Cine sunt, de fapt, cei opt bărbați care au dus sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen. Mărturie cutremurătoare

Știri generale
Cine sunt, de fapt, cei opt bărbați care au dus sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen. Mărturie cutremurătoare

„Să fiu înmormântat în Bucovina, pentru că aici mi-am trăit cei mai frumoși ani”, spunea Înaltpreasfințitul Pimen, înainte să se stingă. Dorința sa a fost lege, iar vineri a fost condus pe ultimul drum. Sute de oameni au participat la slujba de înmormântare. Printre ei, opt bărbați, îmbrăcați în costume de protecție, au purtat pe umeri sicriul acestuia până la locul de veci. Prezența lor a creat confuzie.

Opt bărbați au dus sicriul cu trupul lui ÎPS Pimen. Mărturia unuia dintre ei

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost adus de la Suceava la București cu un elicopter SMURD, pe 20 aprilie. Era în stare gravă, infectat cu COVID-19, fiind internat la Institutul ”Matei Balș”. În seara zilei de 1 mai, Sfinția Sa a fost intubat, după ce starea sa s-a agravat și a suferit complicații pulmonare. Medicii au încercat să-l vindece cu diferite scheme de tratament, în care a fost și Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate în cazul mai multor pacienți din SUA. ÎPS Pimen ar fi primit și mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienți vindecați de COVID-19. Și-a găsit liniștea vineri, 20 mai, la 90 de ani.

Ceremonia, la care a participat și prințul Nicolae al României, a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți.

Opt bărbați, îmbrăcați în costume de protecție, au dus sicriul cu trupul neînsuflețit al Sfinței Sale către locul de veci. Toți cei care au participat la înmormântare au crezut că este vorba despre opt militari de la Regimentul 30 de Gardă Mihai Viteazul, din București. De fapt, au fost șase preoți și doi angajați de la o firmă de pompe funebre.

„Simțeam o stare de mângâiere”

„Dumnezeu a îngăduit sa fiu aproape de IPS Pimen, ierarhul iubit al Bucovinei pe ultimul său drum! Dumnezeu sa-L odihnească în pace cu drepții!! Am avut sufletele pline de bucurie pentru că am fost alături de IPS Părinte Pimen până la capătul drumului și, parcă, deși povara aceasta a părut grea pentru unii din pricina căldurii adunate în interiorul acelor combinezoane destul de incomode, mărturisesc că simțeam o stare de mângâiere.

Aveam un sentiment de împlinire pentru că noi, preoții, am fost cei aleși să trăim acest moment istoric, făcând ascultare cu mare bucurie de IPS Părinte Teofan și de PS Părinte Damaschin, care au rânduit acest lucru. Am simțit că purtăm pe umerii noștri, parcă, toată Bucovina”, a precizat părintele Bogdan Cojoleancă, unul dintre cei care a purtat sicriul pe umeri.

Potrivit evz.ro, ceilalți cinci preoți sunt preotul Nicolae Cârdei (Parohia Arbore), preotul Constantin Bobu (Parohia Ipotești), preotul Adrian Isache (Parohia Salcea), preotul Ștefan Mihalcea (Parohia Sasca Nouă) și preotul Mihai Cobziuc (Parohia Dărmănești).

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Dispare o televiziune cunoscută din România. Nu va mai exista în grila de programe, după ce CNA i-a retras licența
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Ceaiul de merișoare, aur pentru sănătate. Are efecte nebănuite asupra organismului
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
2.000 de lei în PLUS la PENSIE! Sute de mii de seniori beneficiază
Mediaflux
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro