Cine sunt cei doi jucători care vor să-l ducă „la sapă de lemn” pe Mihai Rotaru. Suma uriașă pe care o cer despăgubire, după un conflict cu Mirel Rădoi
Scandal uriaș la CS Universitatea Craiova. Doi jucători s-au adresat FRF și au cerut despăgubiri de 7,5 milioane de euro din cauza faptului că în perioada în care Mirel Rădoi era antrenor la echipă au fost excluși din lot și au fost trimiși la formația secundă. Memoriile lui Sergiu Hanca și Ionuț Vână au fost respinse, dar fotbaliștii au la dispoziție mai multe căi de atac prin care pot solicita această sumă care poate aduce probleme financiare uriașe grupării din Bănie.
Ionuț Vînă și Sergiu Hanca vor despăgubiri de 7,5 milioane de euro de la CS Universitatea Craiova
Scandalul a început în luna noiembrie a acestui an. Antrenorul de la acea vreme, Mirel Rădoi, nu a fost mulțumit de modul în care se pregăteau Andrei Ivan, Jovan Marković, Sergiu Hanca și Ionuț Vînă și i-a trimis la echipa a doua. Patronul Mihai Rotaru nu a fost mulțumit de modul în care a reacționat antrenorul, dar l-a susținut. A și sugerat că Hanca nu și-ar fi apărat corect șansele într-un meci de cupă și a spus că provocat un penalty „ca să-l enerveze pe Rădoi”.
Dacă situația cu Andrei Ivan și Jovan Markovic s-a rezolvat, Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au rămas în conflict cu clubul și s-au adresat Comisiei de Soluționare a Litigiilor de la FRF. Cei doi fotbaliști consideră că nu le-a fost respectat contractul, în momentul în care au fost trimiși la echipa a doua și solicită despăgubiri de multe milioane de euro. Sergiu Hanca solicită 2,5 milioane de euro, iar Ionuț Vână vrea 5 milioane de euro. În total este vorba de 7,5 milioane de euro, sumă care se apropie de bugetul anual al clubului.
Comisia de la FRF a respins memoriile celor doi jucători, dar mai există și alte căi de atac. În prima fază fotbaliștii pot face recurs, iar dacă nu sunt mulțumiți cu verdictul de la comisiile din țară se pot adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
„Vor avea 100% câștig de cauză dacă se va ajunge la TAS. Practica FIFA și TAS în spețe similare este unitară. Izolarea jucătorilor de restul lotului și antrenamentele separate reprezintă o formă de discriminare și justă cauză pentru încetarea raporturilor contractuale.
Consecința imediată este obligarea clubului în culpă la plata tuturor remunerațiilor până la finalul contractului sau contravaloarea clauzei penale – compensație, în cazurile Vînă și Hanca”, a declarat avocatul jucătorilor, potrivit GSP.ro.
Mihai Rotaru, patronul Universității, nu a comentat demersul jucătorilor și nici decizia de la Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF.