Cine sare în ajutorul Anei Maria Bărbosu, după ce a pierdut bronzul la contestație. Surpriză de proporții la JO 2024, decizie de ultim moment

de: Andrei Simion
06 08. 2024

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat că Federația Română de Gimnastică va contesta la TAS cazul sportivei Ana-Maria Bărbosu.

Cine sare în ajutorul Anei Maria Bărbosu

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pentru 30 de secunde în proba de sol la Jocurile Olimpice, dar Jordan Chiles din SUA a depus o contestație și a obținut punctajul necesar pentru a se clasa pe locul 3. Astfel, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca au încheiat competiția pe locurile 4 și 5.

Sabrina Voinea a depus și ea o contestație, dar, spre deosebire de cea a sportivei americane, cererea ei nu a fost acceptată.

„Nu știu dacă putem vorbi de furt, cred că e un cuvânt mult prea dur, dar faptul că Sabrina a depus o contestație care n-a fost aprobată, în timp ce contestația americancei a fost aprobată, ridică semne de întrebare”, a transmis Mihai Covaliu.

Președintele COSR a menționat că va avea o întrevedere cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe, chiar astăzi.

„Noi am trimis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, o scrisoare care a fost primită. Federația Română de Gimnastică face și ea demersurile regulamentare din punctul de vedere al forului de specialitate din România, către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Deci federația va face acest lucru”, a subliniat Covaliu.

Ana Maria Bărbosu a izbucnit în lacrimi

Ana Maria Bărbosu a declarat că nu se aștepta să ajungă în finală și a fost copleșită de emoții. A plâns de bucurie înainte de competiție și a considerat că a avut cea mai bună performanță a sa. A fost extrem de mândră de locul trei obținut și de faptul că a adus România pe podium, însă decizia arbitrilor a schimbat acest rezultat, lăsând-o dezamăgită. Deși acceptă decizia arbitrilor, își dorește ca România să fi ocupat locul trei în locul SUA.

„A fost o finală pe care nu mă așteptam să o prind, am plâns două zile de emoții. M-am gândit să plâng înainte, decât după, văzând că tot am emoții. Am făcut cel mai bun exercițiu din această competiție. Am fost extrem de mândră de mine și sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe locul trei, m-am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru. Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA”, a spus. Ana Maria Bărbosu.