Cine nu mai are dreptul să participe la Australian Open. Vești proaste pentru unii tenismeni

Cine nu mai are dreptul să participe la Australian Open. Vești proaste pentru unii tenismeni
Cine nu mai are dreptul să participe la Australian Open. Vești proaste pentru unii tenismeni

Cine nu mai are dreptul să participe la Australian Open. Lucurile se complică pentru organizatorii primului turneu de Grand Slam din fiecare an, dar și pentru sportivii ce vor să participe. Deși se părea că jucătorii nevaccinați vor putea fi prezență la Melbourne, dar diferențiat, în raport de vaccinarea sau nevaccinarea fiecăruia, lucrurile au luat o altă întorsătură. Australian Open este programat să se desfășoare în perioada 17-30 ianuarie 2022.

Cine nu mai are dreptul să participe la Australian Open

Australian Open devine o problemă pentru organizatori și participanți. Acum câteva zile, prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, declarase că sportivii nevaccinați vor putea fi prezenți la primul turneu de Grand Slam al anului ce se desfășoară la Melbourne.

Condiția era intrarea într-o carantină de 14 zile și solicitarea unor permise speciale din partea statului Victoria, a cărui capitală este chiar metropola ce găzduiește competiția.

Declarația acestuia venise ca o precizare la afirmațiile ministrului Imigrației, Alex Hawke, care afirmase că jucătorii nevaccinați nu vor fi primiți în Australia.

Anul trecut, toți sportivii au fost nevoiți să suporte o carantină de 14 zile din cauza pandemiei de coronavirus. E drept, una diferită pentru unii „aleși”. Jucătorii de top, atât la masculin, cât și la feminin, au beneficiat de o izolare mult mai relaxată, având inclusiv permisiunea de a se antrena, cu condiția respectării unor „trasee sanitare”.

Printre aceștia s-a numărat și Simona Halep aflată în acel moment pe locul 2 mondial. În schimb, majoritatea celorlalți sportivi, cum a fost și cazul Soranei Cîrstea, au fost obligați să stea practic încuiați în camera de hotel, între patru pereți, vreme de două săptămâni, lucru ce a stârnit nemulțumirea acestora.

Vești proaste pentru unii tenismeni

Acum, Australian Open se anunță chiar și mai restrictivă cu cei nevaccinați. Presa australiană relatează că premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că sub nicio formă jucătorii cre nu s-au imunizat nu vor fi primiți la Melbourne.

În numele fiecărui victorian vaccinat care a făcut ceea ce trebuie, guvernul meu nu va solicita o scutire pentru niciun jucător neimunizat. Nu voi cere ca oamenii care stau în tribună, oamenii care lucrează la eveniment să fie vaccinați în timp ce jucătorii nu sunt.

Dacă nu solicităm o scutire, atunci nu se va acorda nicio scutire și atunci întreaga problemă este practic rezolvată”, a declarat Andrews, conform 7news.com.au.

Vestea lovește dur în „tabăra” celor care s-au declarat împotriva vaccinului sau a obligativității administrării lui. Printre aceștia se numără chiar liderul mondial și câștigătorul ediției din 2021, sârbul Novak Djokovic, dar și numărul 2 ATP, rusul Daniil Medvedev.

La rândul său, grecul Stefanos Tsitsipas, locul 3 în ierarhia masculină, s-a remarcat prin atitudinea sa antivaccinistă. Se estimează că, la ora actuală, aproximtiv 30% dintre sportivii din circuitul profesionist de tenis sunt nevaccinați. Iar printre ei, s-ar putea afla chiar liderii din topul mondial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI