Cine nu îl va ierta niciodată pe Victor Socaciu și de ce: „Nu o să mai găsiți situații în Europa”

Cine nu îl va ierta niciodată pe Victor Socaciu și de ce: „Nu o să mai găsiți situații în Europa”
Cine nu îl va ierta niciodată pe Victor Socaciu și de ce

Victor Socaciu s-a stins din viață ieri, la vârsta de 68 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus azi la Sala Palatului. Artistul va fi condus pe ultimul drum mâine de către familie, dar și de către cei care i-au apreciat muzica. Lumea artistică deplânge trecerea în neființă a autorului de muzică folk. Victor Socaciu a activat pentru scurtă vreme și ca parlamentar și diplomat. A avut, în trecut, mai multe probleme de sănătate, trecând și printr-un transplant de rinichi, despre care deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a amintit în urmă cu puțin timp, susținând că Victor Socaciu s-a folosit de poziția pe care o ocupa în partidul PSD și în societate pentru a primi, peste rând, doi rinichi.

Cine nu îl va ierta niciodată pe Victor Socaciu

Emanuel Ungureanu a postat pe contul său de Facebook un mesaj despre Victor Socaciu, referitor la transplantul suferit de artist în urmă cu câțiva ani, spunând și motivul pentru care el „nu îl va ierta”.

Dumnezeu să-l ierte pe Victor Socaciu! Eu nu îl voi ierta.

Acum câțiva ani, Victor Socaciu s-a folosit de poziția lui în PSD și în societate și a primit peste rând doi rinichi de la un copil de 10 ani.
https://www.google.com/…/victor-socaciu-transplant…

Eu mă ocup ca asistent social de peste 20 de ani de foarte mulți copii cu insuficiență renală cronică din România și îmi aduc aminte durerea familiilor Bora și Miciu care au fost anunțați de medicul Lucan că trebuie să mai aștepte, rinichii care le-ar fi putut salva copiii au ajuns la o pilă…

Cazul Socaciu a fost mai flagrant ca transplantul efectuat peste rând de Arșinel, dar părinții copiilor care ar fi trebuit să vorbească atunci, au fost șantajați de medicii ce ar fi trebuit să le salveze copiii.

Pentru mulți români Victor Socaciu rămâne un artist iubit și apreciat pentru muzica și compoziția sa și este bine că este așa. Eu am fost la înmormântarea unor copii care ar fi putut fi salvați de rinichii primiți de Socaciu doar pentru că era vedetă.„, a spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu, mesaj dur

Deputatul a menționat și faptul că în Europa un caz în care un adult este preferat la transplant în detrimentul unor copii, atunci când organele provin de la un minor aflat în moarte cerebrală, este unul de nemaiîntâlnit.

„Nu o să mai găsiți situații în Europa unde un adult este preferat la transplant în detrimentul unor copii, atunci când organele provin de la un minor aflat în moarte cerebrală.

În anul 2004 Socaciu a fost decorat de președintele României și acum Camera Deputaților îi organizează funeralii speciale, motivul? Victor Socaciu a fost un mandat și deputat PSD. Victor Socaciu a luat cu el în mormânt și informațiile despre telefoanele primite ca deputat de la cei care i-au oferit 2 rinichi peste rând pentru transplant.

Legislația în domeniul transplantului trebuia să mențină posibilitatea ca niște medici cu un statut special, din domeniului transplantului, să poată oferi organe discreționar pentru a-și menține structura de putere.

Doi dintre acești medici sunt anchetați de către DIICOT și DNA pentru corupție, nu însă și pentru trafic de organe. Mă rog lui Dumnezeu ca părinții Gabrielei și ai lui Viorel, doi copii cu insuficiență renală cronică, să aibă puterea să-l ierte pe Victor Socaciu.

Eu am fost la înmormântarea lor și nu l-am iertat!„, a scris deputatul Emanuel Ungureanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI