Cine nu are voie să consume carnea recongelată. Explicația specialiștilor

de: Bișinicu Andreea
04 03. 2022

De cele mai multe ori, punem carnea la congelator pentru a pregăti preparate culinare după un anumit interval de timp. Este bine știut faptul că pachetele de carne puse la congelator se păstrează proaspete pentru mai mult timp. Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra consumului de carne congelată. Ce categorie de oameni poate fi în pericol.

De ce nu au voie copiii să mănânce carne recongelată

Carnea congelată pe care o cumpărăm din supermarketuri reprezintă soluția ideală pentru acele momente când nu ai idee ce preparat să gătești pentru cină și vrei să mănânci ceva bun și rapid. Oricât de la îndemână ar fi această soluție, specialitștii avertizează părinții să nu le dea copiilor lor să mănânce carne recongelată.

Cercetatorul principal al laboratorului de biosecuritate si analiza, Lyudmila Minaeva, susține că pachetele de carne recongelată nu sunt indicate pentru cei mici, deoarece produsul își pierde proprietățile și nu este benefic pentru minori.

Carnea cruda este un mediu pentru microorganismele care nu dispar în timpul procesului de congelare, ci intră într-o stare de „hibernare”.

În procesul de decongelare, acestea sunt activate si reproducerea lor este brusc accelerată, ceea ce afectează negativul alimentele. Sfatul specialiștilor este să gătești imediat carnea pe care ai decongelat-o, dacă vrei să le-o gătești celor mici.

Ce produse trebuie să mănânci pentru a avea o siluetă de invidiat

Atunci când încerci să ai un stil de viață echilibrat, este important să faci mișcare și să consumi alimente slabe în calorii. Când nu ai timp să gătești ceva, iată câteva produse congelate ideale pentru o cină perfectă.

Peștele congelat este o opțiune bună, fiind proaspăt, sănătos și ușor de gătit. Conține antioxidanți și acizi grași omega-3, care te ajută să scapi de grăsimea corporală și să îți subțiezi talia. Macroul este la fel de hrănitor și poate fi combinat cu multe legume sau un sos delicios.

De asemenea, poți cumpăra legume și fructe. Broccoli, morcovi, sfeclă, mere, banane, castraveți și salată verde sunt câteva dintre cele mai bune alimente pe care le poți congela și refolosi la a face un smoothie, dis de dimineață.