Cine încurajează asasinarea lui Donald Trump. Poza cu 8645 a dat-o de gol!

Cine încurajează asasinarea lui Donald Trump. Poza cu 8645 a dat-o de gol!

Statele Unite ale Americii este în plină campanie electorală. Duelul Dintre Donald Trump și Joe Biden a ajuns la alt nivel, după scandalul iscat de fiul fostului Vice-Președinte, Hunter. Presa britanică și cea de pe continetul american vorbește despre posibile atentate la viața actualului președinte. Presupusul incitator ar fi Guvernatorul Whitmer.

Whitmer ar încuraja asasinarea lui Donald Trump

DailyMail scrie despre campania Trump, și despre declarațiile oficialilor din echipa lui Trump care vorbesc despre asasinarea acestuia. Sursele arată cu degetul spre guvernatorul Statului Michigan. Aceștia o acuză pe Gretchen Whitmer că ”încurajează încercările de asasinare” împotriva președintelui cu un disc ”8645” discret în fundalul interviului dat la TV.

Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, a apărut duminică la emisiunea NBC Meet the Press și l-a acuzat pe Trump că a incitat la ”terorism intern.” Campania lui Trump a confiscat rapid un singur element din interviul acesteia. Este vorba de un semn reperat pe o masă în fundalul interviului lui Whitmer. Un știft cu numerele „8645” pe el.

Șeful de campanie al președintelui Trump a susținut că este un apel aparent pentru asasinarea lui Trump, citând termenul „86ing”, o expresie argotică care înseamnă a scăpa de ceva sau a ucide pe cineva.Se susține ideea că 45 se referă la faptul că Trump este al 45-lea președinte. Un purtător de cuvânt al lui Whitmer a respins afirmațiile. Acesta a declarat că este clar că nimeni din campania Trump nu a lucrat în industria alimentară. Expresia ”86” a fost folosită în trecut în industria restaurantelor . Termenul se referă la articole care nu mai sunt disponibile sau la clienți care trebuie dați afară din incinta unui local.

Whitmer a apărut duminică la emisiunea NBC Meet the Press și l-a acuzat pe Trump că a incitat la „terorism intern”. Asta după ce susținătorii săi au scandat „la închisoare cu ea”. Presa britanică relatează despre acest lucru, spunând că totul s-ar fi întâmplat la un miting  cu o noapte înaintea interviului.

Poza cu 8645 a dat-o de gol

Guvernatorul a spus că retorica a fost ”incredibil de deranjantă”. Afirmația vine la puțin mai mult de o săptămână după ce autoritățile au făcut un anunț. Spuneau că au zădărnicit un presupus complot de răpire a guvernatorului democratic.

După interviu, campania lui Trump s-a legat rapid cu un singur element. Elementul în cauză a fost văzut pe o masă în fundalul interviului lui Whitmer. Este vorba un știft cu numerele ”8645” pe el. Campania a susținut că este un apel aparent pentru asasinarea lui Trump.

Cine încurajează asasinarea lui Donald Trump. Poza cu 8645 a dat-o de gol!
Donald Trump acuză la instigare (foto: DailyMail)

”Guvernatorul Gretchen Whitmer a afișat un semn ”8645” în timpul apariției sale la televizor. 86 poate fi o prescurtare pentru uciderea cuiva. Whitmer încurajează încercările de asasinat împotriva președintelui Trump la doar câteva săptămâni după ce cineva a trimis un pachet cu ricin la Casa Albă.”, scria Donald Trump pe tweeter.

Guvernatorul Whitmer acuzată de tentativă de asasinare

Termenul „86ing” este o expresie argotică care înseamnă a scăpa de ceva sau a ucide pe cineva, în viziunea celor din staff-ul lui Trump. Ei susțin că 45 se referă la faptul că Trump este al 45-lea președinte. Numerele pot fi găsite pe o serie de articole anti-Trump, inclusiv cămăși și pălării vândute prin intermediul site-urilor online. Un purtător de cuvânt al Guvernatoarei Whitmer a respins afirmațiile, spunând că este clar că nimeni din campania Trump nu a lucrat în industria alimentară.

”Sezonul prostiei este oficial aici. Este destul de clar că nimeni din campania Trump nu a avut vreodată o slujbă în restaurante. Expresia „86” a fost folosită în trecut în industria restaurantelor pentru a se referi la articole care nu mai sunt disponibile. Acum, este folosit în mod obișnuit pentru a descrie clienții din restaruante inacceptabili sau care trebuie aruncați afară.”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Acest scandal vine după ce Trump și-a îndemnat susținătorii la un miting de la Muskegon sâmbătă seara, împotriva Guvernatorului. Acesta i-a îndemnat pe susținători să o oblige pe Whitmer să redeschidă statul în urma restricțiilor COVID-19. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, care a vorbit la emisiunea ABC „This Week”, a afirmat că instigările lui Trump sunt ”iresponsabile” și l-a acuzat că a injectat tactici de teamă. Câțiva oficiali republicani și de campanie ai lui Trump au apărut duminică în emisiunile de știri pentru a-l apăra pe președinte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI