Cine este Viorica Dăncilă și ce traseu politic a avut. În 2009, a fost bătută în plină stradă

Autor: Alexandra Chivu - 07:57, 24 iul. 2019
În 2009, a fost bătută în plină stradă

Vasilica-Viorica Dăncilă, 55 de ani, vine din Roșiorii de Vede și fost desemnată premier în luna ianuarie a anului 2018. În noiembrie 2019 va candida pentru funcția de președinte al României. Iată parcursul său și detalii despre episodul din 2009 în care a fost bătută în plină stradă.

Cine este Viorica Dăncilă și ce traseu politic a avut

Dăncilă, originară din Roșiorii de Vede, a prins căderea comunismului ca profesoară la Liceul din municipiul său. Din 1996, an în care s-a înscris și în PSD, a intrat în politică. În 2005 a obținut prima funcție în partid, când a devenit președintele Organizației județene de Femei, și a continuat să urce pas cu pas până când, în 2015, a fost votată șefa tuturor femeilor social democrate. De profesire inginer petrolist, are master în științe politice, obținut la 43 de ani.

Când a fost desemnată în funcția de premier al României, la începutul lui 2018, se afla la al doilea mandat de eurodeputat. Ascensiunea premierului este impresionantă. Dăncilă a epatat și rămas în mintea oamenilor nu doar cu gafele gramaticale, de comportament, politice, despre loialitatea față de Dragnea ori despre alegerile ei vestimentare, ci și pentru coafura care a provocat numeroase reacții ironice.

În 2009, Dăncilă a fost bătută în plină stradă

De altfel, înainte de a-și stabili o coafura pe care să o poarte constant, să-i fie emblemă în partidul roșu într-o funcție mai înaltă, Viorica Dăncilă a mai fost în atenția lumii. În campania electorală din 2009, premierul a fost agresat verbal și fizic de un simpatizant al fostului PD-L, dat fiind că a îndrăznit să rupă niște afișe ale adversarilor politici.

Cine este Viorica Dăncilă și ce traseu politic a avut. În 2009, a fost bătută în plină stradă
Dăncilă, bătută în 2009 de un anume C.N, simpatizant al fostului PD-L

Ajunsă în fața procurorilor, căci cazul său a ajuns în instanță, a povestit că se află într-o acțiune electorală pe străzile orașului Videle, Teleorman, alături de 20-25 de tineri PSD-iști. La un moment dat, a fost luată la ochi de primarul Lucian Militaru(PD-L), care i-a reproșat că a rupt două afișe electorale cu Traian Băsescu. Cei doi au avut o discuție în contradictoriu. Schimbul lor de replici a mers prea departe, moment în care a intervenit și un apropiat al primarului, un individ C.N, simpatizant și el al PD-L, care a lovit-o și înjurat-o pe Dăncilă.

„În timp ce discutam, din mașină a coborât un membru PD-L, N. C., care, de cum a ieșit, a început un limbaj foarte violent, s-a repezit la unul dintre oamenii care mă însoțeau. După ce a terminat o altercație cu respectivul, s-a întors spre mine și m-a lovit, sub ochii primarului […]. Cu toate că se vede semnul loviturii, domnul primar susține că nici măcar nu m-a lovit. De fapt, nici nu mă așteptam la o altă atitudine din partea sa”, spunea Viorica Dăncilă la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI