Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis. Adevărul despre familia președintelui

Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis. Adevărul despre familia președintelui
Cine este și cu ce se ocupă sora lui Klaus Iohannis

Este președintele României, dar a reușit să-și țină viața personală atât de departe de ochii curioșilor încât mulți dintre români abia dacă știau că acesta are o soră. Cine este și cu ce se ocupă?

Detalii despre familia lui Klaus Iohannis: Cu ce se ocupă sora președintelui?

Șeful statului a reușit să-și țină familia departe de viața aleasă de el – mereu în vizorul românilor. Cu toate că este cel mai cunoscut om din țară, detalii despre el abia dacă sunt știute de unii. Pentru a face lumină și pentru expune totul transparent înaintea poporul pe care-l reprezintă, Iohannis a făcut câteva dezvăluiri despre familia sa în cartea „Pas cu pas”. Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu și provine dintr-o familie de sași transilvăneni.

Totul a început după ce Susanne şi Gustav Heinz Johannis au imigrat ca pensionari după Revoluția din 1989, stabilindu-se în Wurzburg, Germania. „Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie” , a detaliat sursa citată. Susanne a fost o perioadă asistentă medicală, iar tatăl actualului președinte al României a fost tehnician la o firmă din Sibiu. Krista, sora mai mică decât șeful statului cu patru ani, locuiește și în prezent în Germania.

Familia lui Iohannis
Familia lui Iohannis

„Părinţii mei au plecat prin 92-93”

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”
Klaus Iohannis

Președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea, dar atunci când tatăl l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de 500 de ani.

Detalii despre viața lui Klaus Iohannis
Detalii despre viața lui Klaus Iohannis

„Copilăria într-o curte cu toate națiile”

„Aici a copilărit, a stat până a plecat la facultate, la Cluj. El e mai mic decât mine cu 9 ani, mai mult cu fratele meu era, fiind familie de saşi erau cu excursiile, la sfârşit de săptămână pleca împreună cu părinţii, luau rucsacul în spate şi mergeau la munte, cu bicicleta. Noi am crescut împreună aici şi nu ieşea cu nimic în evidenţă, nu era retras, noi locuiam jos, ei erau sus, am fost în jur de 30 de copii în curte. Mai era o familie de saşi în curte, cum s-ar zice, toate naţiile. Până a plecat de aici, a terminat liceul, s-a dus la facultate, la Cluj. Părinţii au rămas aici până au plecat în Germania, în 1990. Mama era asistentă la Pediatrie, la Luther, tatăl lui lucra la IONCOOP, la Mierea, sus la Aeroport. Au venit anul trecut aici, s-au oprit la mine, au întrebat de copii. Cel puţin faţă de mine, nu s-au schimbat cu nimic. Şi cu domnul Iohannis, când ne mai întâlnim îmi spune: ”Servus Gelu, ce faci Gelu, familia, copiii?”. Ori de câte ori mă întâlnesc cu el, prin Centru, nu se observă nicio distanţă, cel puţin faţă de mine. E acelaşi om”
Gelu Fușle, unul din vecinii familiei (Sursa: adevărul.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI