Cine este mama fetei de 12 ani care a fost găsită moartă în canapea. Femeia a ajuns la audieri, pe cine acuză

de: Rosu Ioana
09 06. 2023

Apar informații de ultimă oră în cazul fetiței de 12 ani, ucisă cu sânge rece într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Cadavrul acesteia a fost descoperit după o perioadă mai lungă de timp, ascuns înlada unei canapele, aflându-se deja într-o stare degradată. Cu toate acestea, medicii legiști au putut să-și dea seama că fetița a avut parte de o moarte violentă. Mama fetei reținută în Spania a ajuns în România, iar în urmă cu puțin timp, a oferit primele informații Poliției.

Unde a fost găsită mama fetișei ucise

Crima din sectorul 4 al Bucureștiului a șocat o țară întreagă, uciderea și ascunderea cadavrului fetiței părând secvențe dintr-un film de groază. La aproape o săptămână de la descoperirea cadavrului de către polițiști, ancheta demarată în acest caz pare să aibă mai multe piste care să-i conducă pe oamenii legii către criminal.

Totul a început după ce fetița, aflată în custodia tatălui biologic, a petrecut sărbătorile Pascale cu mama sa și concubinul acesteia, ambii veniți de la muncă din străinătate. După Paște, tatăl copilei nu a mai dat nici de fiică și nici de mamă, lucru care l-a determinat să anunțe Poliția.

Până la momentul descoperirii cadavrului, tatăl copilei nu a știut ce s-ar putea petrece cu fiica sa, iar vestea a venit pentru el ca un șoc. La puțin timp după descoperirea identității cadavrului, mama copilului și concubinul său au fost dați în urmărire generală, femeia fiind găsită în Spania, după ce un coleg de muncă a anunțat unde se află aceasta.

Astfel, Simona Iftimovici a fost reținută pentru 24 de ore în localitatea Lleida din Spania, fiind audiată prin videoconferință de anchetatorii români în calitate de martor, după ce polițiștii spanioli au ridicat-o de la o fermă din Torefannera, aflată la aproximativ 30 de km de Barcelona.

Primele declarații ale Simonei Iftimovici după ce a ajuns în România

Mama fetei ucise în sectorul 4 al Capitalei a ajuns azi-noapte în România cu autocarul, fiind săltată de polițiști la Vama Nădlac. Aceasta le-a recunoscut jurnaliștilor că nu era acasă când s-a petrecut tragedia, fiind convinsă că iubitul ei ar fi puut comite o asemenea faptă. Mama copilei s-a autodeclarat nevinovată pentru cele întâmplate.

”Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. De aia am venit acasă, că sunt nevinovată. Eu sunt nevinovată, îmi pot face toate testele!”, a declarat femeia, noaptea trecută, fără a exprima o mare supărare cauzată de moartea copilei.

Simona Iftimovici a mai recunoscut că bărbatul a rămas acasă singur cu fetița, zicând că o duce acasă cu bagaje, iar seara, când femeia a ajuns acasă, copila nu mai era prezentă, însă bagajele erau în casă.

”Ultima oară când am fost cu mama la muncă el a rămas cu fata singur și a zis că o duce acasă, și bagajele când am ajuns de la muncă, pe la 1:00-2:00 erau tot acasă”, povestește mama copilei.

Momentan, bărbatul este căutat în toată Europa, deși se crede că acesta ar fi ajuns în Olanda. Prima pelcare după crimă a fost cu destinația Spania, el întorcându-se din nou în țară pe 10 mai, iar ulterior ar fi plecat în Olanda. Mama copilei este momentan martor în acest dosar, însă procurorii vor decide ulterior ce încadrare juridică va primi femeia, în funcție de probele care vor mai apărea.