Cine este Frizerul, bărbatul care ar fi construit bomba care l-a omorât pe afaceristul Ioan Crișan. Motivul pentru care nu a ajuns în arest

de: Daoud Andra
24 10. 2024

Ies la iveală noi detalii din ancheta privind moartea afaceristul Ioan Crișan. Anchetatorii au reținut-o pe fiica acestuia, pe care o acuză că ar fi comandat asasinatul și ar fi plătit 100.000 de euro să scape de tatăl ei. Acum a apărut un nume nou în dosar, al bărbatului care ar fi confecționat bomba, dar care a scăpat, deocamdată, de arest.

Cine este bărbatul care ar fi construit bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan

La trei ani de la moartea afaceristului arădean Ioan Crișan, poliția a arestat primii suspecți. Este vorba despre fiica acestuia și câțiva complici, iar detaliile din anchetă par desprinse din filme. Potrivit anchetatorilor, fata lui Ioan Crișan ar fi comandat asasinarea tatălui ei și ar fi apelat la mai mulți complici.

Laura Crișan ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinat, iar Ioan Crișan și-a găsit sfârșitul după ce mașina lui a explodat. Anchetatorii au stabilit că femeia a fost ajutată de trei complici, iar doi dintre aceștia au fost arestați. Unul a scăpat, cel puțin deocamdată, după ce a colaborat cu anchetatorii.

Tânărul, cunoscut în Arad cu numele ”Frizerul” ar fi cel care a confecționat bomba care l-a omorât pe omul de afaceri. Acesta ar fi asamblat elementele dispozitivului explozibil care a fost montat pe mașina omului de afaceri, iar ceilalți doi complici l-ar fi detonat. Bărbatul locuiește la 8 kilometri de locul unde s-a produs atentatul și este cunoscut pentru că se pricepe la electronică. Acesta a fost audiat în Arad și nu a fost reținut încă. Pe numele celorlalți trei suspecți, magistrații au emis mandate de arestare preventivă.

Frizerul, bărbatul care ar fi confecționat bomba

Cum ar fi pus la cale Laura Crișan uciderea tatălui ei

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crișan a murit, în timp ce se pregătea să plece cu mașina din parcare. Când a pornit motorul, aceasta a explodat, iar bărbatul a murit pe loc. Poliția a descris încă de atunci incidentul drept un atentat, fiind vorba despre o bombă care a provocat explozia, iar oamenii legii au deschis o anchetă.

Abia trei ani mai târziu au fost arestați primii suspecți în cazul asasinatului, fiind vorba despre fiica afaceristului și încă doi complici. Ancheta este una complexă, iar oamenii legii din România au colaborat cu procurori din Republica Moldova, Ucraina și Serbia pentru a pune cap la cap detaliile poveștii.

Potrivit anchetei, Laura Crișan, fiica omului de afaceri, ar fi făcut rost de materialele necesare pentru fabricarea bombei și, cu ajutorul complicilor, ar fi pus la cale atentatul în doar trei zile.

”Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”, a transmis, joi dimineață, Parchetul General.