Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie. Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis

Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie. Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis
Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie. Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis.

În fiecare an, de Ziua Națională, în Piața Arcul de Triumf din București se organizează cea mai mare paradă militară din țară. Joi, evenimentul nu s-a desfășurat potrivit planurilor inițiale, din cauza vremii nefavorabile. Un detaliu unic, însă, a surprins la ceremonia din 2022. Prima Doamnă a României nu a fost văzută nicăieri. Află în rândurile de mai jos cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie.

Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis, la ceremonia organizată de Ziua Națională

Joi, 1 decembrie, ca și în anii anteriori, de Ziua Națională a României, la București, s-a organizat cea mai mare paradă militară din țară. Ceremonia a fost impunătoare, deși unele detalii nu au mai urmat planul inițial al autorităților, din cauza vremii nefavorabile.

La evenimentul de joi au participat peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave.

În anul curent, alături de militarii români au defilat și aproximativ 150 de soldați din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Au defilat și 25 de mijloace tehnice, printre care se numără și avioane de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Mai mulți reprezentanți ai statului român au fost prezenți la ceremonia organizată de 1 decembrie, în Capitală. Au asistat la paradă membri ai Guvernului, șefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic, politicieni, veterani de război etc. În mod surprinzător, partenera președintelui României nu a fost prezentă la ceremonie.

Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis. La dreapta președintelui, la parada de 1 decembrie, a stat altcineva. O femeie despre care se spună că ar fi protejata lui Klaus Iohannis. Cu siguranță o cunoașteți. Este vorba despre președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu are o carieră lungă în formațiunea politică PNL. Se spunea, la un moment dat, că ar fi protejata lui Klaus Iohannis și, totodată, prietena lui Florin Cîțu. Cu cel din urmă, relațiile s-ar mai fi fisurat, după scandalurile din partid.

De profesie, Alina Gorghiu este avocată. Și-a început cariera politică pe post de consilier local în Sectorul 5 din București. A ocupat această funcție până în anul 2004. În 2008 și, din nou, în 2012, a fost aleasă deputat de București.

Cu sprijinul șefului de stat, Alina Gorghiu a devenit, în anul 2014, prima femeie care ocupa funcție de președinte PNL. Doi ani mai târziu, și-a prezentat demisia, din cauza faptului că nu a reușit să câștige alegerile parlamentare. Până în prezent, a ocupat poziția de senator. Astăzi, este și președinte interimar al Senatului.

Urmăriți Playtech.ro și pe