Cine este, de fapt, polițistul care i-a spus Alexandrei că ține linia ocupată. Nu știa nici măcar că Bold e un cartier din Caracal

de: Ana Chivu
30 07. 2019

Cine este polițistul care a tratat cazul Alexandrei cu delăsare și neprofesionalism, ducând astfel la decesul tinerei? Acesta a făcut o serie de precizări despre modul în care a gestionat apelul fetei de 15 ani.

Cine este polițistul care i-a spus Alexandrei că ține linia ocupată?

Este vorba despre polițistul Vasile Florescu, de la IPJ Olt. Agentul a discutat de nu mai puțin de două ori cu Alexandra Măceșanu. Care au fost precizările acestuia în legătură cu convorbirea cu Alexandra? ”Două (conversaţii – n.r.) am avut, să ştiţi. Eu am vorbit de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal, să caute. Am cerut nişte amănunte” a spus agentul. Vasile Florescu a fost întrebat dacă ar crezut-o cu adevărat pe fată că este răpită și violată.

Acesta a răspuns: ”Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei, plângea. Din contră, am spus de nenumărate ori să stea liniştită că va ajunge un echipaj de poliţie la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi, de la dispecerat, nu cunoaştem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig şi că este în Bold. Eu nu ştiam ce e acela Bold. ”Apoi mi-a zis că ”Staţi puţin că am găsit o carte de vizită”.

Cine este polițistul care a vorbit prima oară cu Alexandra?

„Eu i-am spus să închidă telefonul”

Al doilea apel al Alexandrei către cei care trebuiau să-i fi fost eroi a fost cel în care a menționat că nu a ajuns niciun echipaj de poliție. Agentul a încercat să o liniștească pe fată spunându-i că probabil sunt pe drum. Acesta a mai explicat și că nu lui i-a oferit atatea detalii despre gardul locuinței în care se afla. ”Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliţie din Caracal. Eu am avut două convorbiri.

Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai ştiu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus ”Vine, vine!”, ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea. Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliţie. Aşa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am”, a spus agentul de poliţie. La momentul actual, opt polițiști, cinci ofițeri și trei agenți sunt cercetați pentru felul în care au intervenit în perioada în care tânăra de 15 ani a dispărut până la percheziția efectivă la domiciliului agresorului.