Cine este bărbatul din cauza căruia tânăra de 18 ani din Suceava s-a sinucis. De ce ar fi recurs la acest gest extrem Ioana Păval

de: Violeta Badea
15 08. 2024

Recent, comunitatea din Suceava a fost zguduită de vestea morții unei tinere de 18 ani găsită decedată în apartamentul său. Se pare că fata și-ar fi pus capăt zilelor din cauza partenerul ei de viață. Iată cine este bărbatul și de ce ar fi recurs la acest gest extrem Ioana Păval!

Cine este bărbatul cu care s-ar fi iubit tânăra din Suceava

Înainte de a-și pune capăt zilelor, Ioana Păval, în vârstă de doar 18 ani, ar fi avut o relație cu șeful Poliției orașului Broșteni, Dragoș Vasile Ursu.

De-a lungul timpului, acesta ar fi terorizat-o și bătut-o pe tânăra, iar aceasta nu ar mai fi suportat umilințele și ar fi recurs la gestul extrem. În urma tragediei, Dragoș Vasile Ursu a fost demis din funcție.

Decizia a fost luată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava ca urmare a descoperirii că bărbatul ar fi avut o relație cu tânăra decedată.

IPJ Suceava a anunțat că măsura a fost dispusă pentru a asigura integritatea și obiectivitatea anchetei în desfășurare, având în vedere că incidentul este tratat ca o posibilă ”ucidere din culpă”. Ofițerul își va continua activitatea într-o funcție de execuție, în cadrul unei secții rurale de poliție.

Contextul și motivele din spatele gestului extrem

Ioana Păval a fost găsită decedată în apartamentul său pe 12 august 2024, având urme care indicau un posibil act suicidal. Ancheta a stabilit că nu existau dovezi de crimă intenționată, dar circumstanțele în care s-a produs decesul ridică întrebări.

Înainte de tragedie, tânăra ar fi fost implicată într-o relație cu Dragoș Vasile Ursu, iar această legătură a fost subiect de speculații în spațiul public.

Relațiile personale și problemele de sănătate emoțională sunt adesea complexe și dificil de înțeles din exterior. Se pare că tânăra a fost extrem de afectată de contextul relațional și de situația în care s-a aflat.

Citește și Judecătoare de la Tribunalul Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile din cauza substanțelor interzise. Ce acuzații extrem de grave a primit: „Nu este deloc laudabil”!

Impactul asupra comunității și urmările scandalului

Moartea Ioanei Păval și scandalul în jurul ofițerului de poliție au generat o reacție amplă din partea comunității și a autorităților. IPJ Suceava a inițiat verificări interne pentru a stabili dacă au existat încălcări ale Codului Deontologic al polițistului sau alte abateri.

Scandalul a adus în prim-plan problemele legate de transparență și responsabilitate în cadrul instituțiilor de forță și a pus în evidență necesitatea unei anchete imparțiale și riguroase.

Precizăm că localnicii din Broșteni au lansat o petiție online prin care solicită o investigare corectă a cazului. În petiție se menționează că tânăra ar fi povestit unor persoane că polițistul o abuza: ”Ieri a turbat, după ce m-a caftit s-a dus la lucru”, se arată în petiţie.

”Avem mai multe informaţii cum că toată tragedia din noaptea de 12.08 care a avut-o drept victimă pe Ioana Pavăl a fost muşamalizată. 1. Ioana a sunat la 112 înainte să facă gestul necugetat, iar la faţa locului s-a prezentat sora ei însoţită de comisarul care i-a făcut viaţa un calvar. De ce el?

Având în vedere altercaţiile şi despărţirea celor doi, cu siguranţă Ioana ar fi sunat la secţie ci nu pe el. 2. Telefonul Ioanei a fost luat la secţia din Brosteni, acolo unde lucrează comisarul. 3. Nu s-a solicitat criminalistica, lucru care este inacceptabil, sinuciderea poate fi mascată, mai ales că este implicat un om cu grade”, se arată în petiţia semnată de peste 1700 de persoane.

Citește și Doliu în muzica populară din România. Cei patru tineri morți în accidentul de la Suceava făceau parte dintr-un ansamblu folcloric!