Cine este Anca Streinu-Cercel, mâna dreaptă a medicului Streinu-Cercel. Sacrificiile pe care le fac cei doi în aceste zile

Cine este Anca Streinu-Cercel, mâna dreaptă a cunoscutului medic

De trei săptămâni românii au cunoscut teama și au realizat că timpul se va opri în loc pentru o perioadă. În aceste momente, medicii din toate spitalele din România luptă aprig cu temutul virus care a luat deja numeroase vieți din toată lumea. Cine este Anca Streinu-Cercel, mâna dreaptă a cunoscutului medic Streinu-Cercel și care sunt sacrificiile pe care le fac cei doi în vremurile acestea?

Cine este Anca Streinu-Cercel?

România cunoaște de trei săptămâni frica. În acest timp, a fost declarată oficial pandemie de coronavirus, România se află în stare de urgență de pe data de 16 martie, iar carantina totală domnește peste toată țara. COVID-19 continuă să facă victime pe zi ce trece, iar în țările cele mai afectate numărul deceselor a trecut la ordinul sutelor, pe zi. Medicii din toate spitalele se luptă pentru diagnosticarea și tratarea bolnavilor, unele instituții având la dispoziție minimum de obiecte sanitare de care ar avea nevoie.

Deși măsurile autorităților susțin că românii nu ar trebui să iasă pe stradă fără mânuși și mască de protecție, în magazine/farmacii nu mai sunt deja de zile bune de găsit. În tot acest timp, Adrian Streinu-Cercel, alături de echipa sa, luptă pentru aprovizionarea și dotarea spitalelor cu medicamente, aparatură și tehnică pentru protejarea cadrelor medicale. Mai mult decât atât, echipa lui Cercel are în vizor strict pacienții cu coronavirus. Conform surselor noastre, medicul și o parte din echipa lui petrec mai mult de 18 ore pe zi în instituțiile medicale.

Anca Streinu-Cercel, mâna dreaptă a tatălui său, Adrian Streinu-Cercel
Anca Streinu-Cercel, mâna dreaptă a tatălui său, Adrian Streinu-Cercel

Ce sacrificii fac cei doi în vremurile acestea?

“Merg acasă doar pentru a se schimba, atât. În rest, domnul Streinu Cercel și alți câțiva medici sunt în permanență alături de pacienți. Nici nu se poate altfel, avem foarte multe cazuri, vin valuri uriase de pacienți care trebuiesc testați. Volumul de muncă este uriaș, stresul la fel. Ne este teamă de ce va urma. Este puțin probabil ca un cadru medical de la noi să se infecteze, suntem protejați extrem de bine, urmărim protocolul cu sfințenie”
Surse de la Matei Balș

Adrian Streinu-Cercel luptă cot la cot cu fiica sa Anca Streinu-Cercel, pentru a salva cât mai mulți oameni cu puțință din ghearele virusului. Tânăra nu doar că i-a călcat pe urme tatălui său în ceea ce privește domeniul, dar a și ales specialitatea de boli infecțioase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI