Cine este Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului. Ce are în comun cu Diana Șoșoacă, de fapt

Cine este Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului. Ce are în comun cu Diana Șoșoacă, de fapt
Alin Stoica, avocatul devenit Prefect

Știrea acestor zile a venit ca o bombă. Nici nu a fost bine pus în funcție, că Traian Berbeceanu s-a văzut dat jos. Decizia venit chiar de la cei care l-au numit în primă instață. În urma negocierilor dintre PNL și USR, Traian Berbeceanu a fost idebarcati și pus, în locul său, Alin Stoica.

Alin Stoica, avocatul devenit Prefect

Alin Stoica vine din rândurile Organizației PLUS București, fiind președintele filialei din sectorul 6 al Capitalei. Pe numele său complet, Alin-Bogdan Stoica vine din lumea avocaturii, și conform prezentării de pe site-ul oganizației din care face parte, are o vastă experiență în negocieri comerciale și colective.

De mai bine de 14 ani a lucrat în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), până la acest moment deținând funcția de HR Governance Expert BCR. După nominalizarea sa pentru funcția de Prefect al capitalei, Alin Stoica declara:

”Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare. Asta dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale.

Voi colabora indiferent de culoarea politică. Totul pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, declara noul Prefect, Alin Stoica.

Alin Stoica urmează să-l înlocuiască pe Traian Berbeceanu în funcția de Prefect al Capitalei în zilele care urmează.

”Trădare, trădare, dar măcar s-o știm și noi”

În octombrie 2020, după mai multe gafe făcute de prefectul de la acel moment, Ludovic Orban anunța cu surle și trâmbițe învestirea în această funcție a lui Traian Berbeceanu. Numirea acestuia era cu caracter temporar, conform Hotărârii de Guvern de la data respectivă.

Instalat confortabil în fotoliul de Prefect, Traian Berbeceanu spera să-și ducă mandatul mai mult de cinci luni. Numai că, în spatele ușilor închise, s-au dus negocieri acerbe între PNL și USR plus, partenerii din coaliția de guvernare.

La finalul negocierilor numele lui Alin Stoica a ieșit din cutiuța cu surprize, fiind propus din partea USR PLUS la șefia Prefecturii București. Ca să nu-și deranjeze partenerii, PNL decide schimbarea lui Traian Berbeceanu cu Alin Stoica, în funcția de Prefect.

Conform unei fraze celebre din piesele lui Caragiale, Traian Berbeceanu ar putea spune acum ”trădare, trădare, dar măcar s-o știu și eu”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI