Cine era și cum arată acum rivala de moarte a Elenei Ceaușescu. „Soția dictatorului m-a scos din cinematografie și Ion Iliescu din teatru”

Autor: Chivu Ana - 15:52, 20 iul. 2019
Rivala Elenea Ceaușescu. Cine era și cum arată acum?

Elena Ceaușescu a urât multă lume, dar Violetei Andrei îi dorea chiar moartea. Cea care îi făcea concurență soției liderului comunist era de o frumusețe rară.

Violeta Andrei, rivala Elenei Ceaușescu. Soția liderului comunist era neagră de gelozie

Violeta Andrei a reușit să o enerveze la maximum pe soția liderului comunist doar pentru că deținea o frumusețe aparte. Rrivala Elenei devenise cunoscută odată cu filmele ”Saltinbancii”, ”Un august în flăcări” sau ”Lumini și umbre”.  Ura soției lui Nnicolae Ceaușescu devenise atât de mare pentru ea încât le-a ordonat resposabililor din domeniul cinematografiei să nu-i mai acorde niciun rol, iar mai apoi i-a interzis accesul și în televiziune, punându-i sfârșit carierei dorite. Frumoasa actriță a mărturisit că nu știe cum și de ce a reușit să-i atragă o atât de mare antipatie soției lui Nicolae Ceaușescu. Mai multe detalii despre viața sa AICI. 

Violeta Andrei, la 78 de ani
Violeta Andrei, la 78 de ani

”Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata”, a declarat recent Violeta Andrei.Tânăra actriță atrăgea atenția la fiecare eveniment. Era înaltă, avea părul roșu și mereu elegantă, față de doamnele celelalte care se abțineau din punct de vedere stilistic astfel că Violeta Andrei reușea să eclipseze pe oricine.

Rivala de moarte a Elenei Ceaușescu, Violeta Andrei Sursa Foto: Fototeca online a comunismului românesc
Rivala de moarte a Elenei Ceaușescu, Violeta Andrei
Sursa Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Povestea de iubire a actriței

Cu toate astea, soțul actriței are o altă ipoteză. Se pare că soții Ceaușescu îl plăceau pe Șefan Andrei, pe care voiau să-l facă parte din familie, în postura de ginere. Planul nu a mers, astfel că nimeni și nimic nu a putut interveni în povestea soților Andrei de iubire. ”Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel. Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani… Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie.

Violeta Andrei, poveste de dragoste greu încercată de soții Ceaușescu
Violeta Andrei, poveste de dragoste greu încercată de soții Ceaușescu

Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”, mărturisea Violeta Andre, în cadrul unui interviu, în anul 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI