Cine a schimbat testamentul Prințesei Diana, de fapt. S-a aflat ce dorințe s-au încălcat
Testamentul prințesei Diana a fost schimbat după ce aceasta a murit. Ultimele ei dorințe au fost încaălcate, astfel.
Cine a schimbat testamentul Prințesei Diana, de fapt
Cei mai importanți membri ai familiei regale au trecut peste dorințele prințesei Diana. La doar 36 de ani, mama prinților William și Harry și-a găsit sfârșitul întrun accident în Franța.
Ea își refăcuse testamentul la câteva luni după ce a divorțat de Prințul Charles.
Prima versiune a testamentului spunea că 75% dintre bijuteriile ei urmau să fie împărțite între cei doi fii ai săi, iar restul de 25% să fie împărțite celor 17 de fini ai săi.
Diana îi lăsase 50.000 de lire majordomului său, iar restul averii urma să ajungă la William și Harry atunci când aceștia împlineau vârsta de 25 de ani.
Mama și Sora Dianei au fost numite executori ai testamentului. Ele au cerut un ordin prin care să modifice clauzele actului.
Prinții William și Harry au ajuns să nu mai primească niciun venit din averea prințesei Diana. Cei 17 fini au primit doar câte un obiect din colecția ei de bijuterii.
În anul 2012, William și-a primit partea de avere la 30 de ani, iar în 2014 și Harry și-a primit partea de bani. Bijuteriile deținute de Prințesa Diana au devenit obiecte de expoziție în mai multe muzee.
Fratele Dianei a adunat din taxa de intrare în astfel de locuri în care se află bijuteriile prințesei peste 2 milioane de dolari, care au fost donați unei fundații caritabile înființate în numele prințesei.
S-a aflat ce dorințe s-au încălcat
Averea prințesei a crescut după ce s-a căsătorit cu Prințul Charles. După divorț, ea a obținut o înțelegere financiară de 22,5 milioane de dolari și o rentă anuală de 600.000 de dolari pentru cheltuielile cu fundația sa.
Se spune că atunci când a murit, prințesa Diana avea o avere de 31,5 milioane de dolari, în 1997.
O parte din avere și multe obiecte personale au fost donate expozițiilor sau licitațiilor cu scop caritabil.
Prințesa Diana era implicată în multe proiecte caritabile, inclusiv Campania Internațională pentru Interzicea Minelor Terestre, care a câștigat Nobelul pentru Parce în 1997.
„În 1987, când atât de mulți încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prințesa Diana a șezut pe patul unui bolnav de SIDA și l-a ținut de mână.
Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune și bunătate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei întregii lumi și le-a adus speranțe bolnavilor de SIDA”, spunea Bill Clinton la ”Conferința despre SIDA” din decembrie 2001, în amintirea Dianei, Prințesă de Wales.