Cine a încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin. Șeful serviciilor secrete ale Ucrainei a făcut anunțul

Cine a încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin. Șeful serviciilor secrete ale Ucrainei a făcut anunțul
Cine a încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin

Cine a încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin. Șeful serviciilor secrete ale Ucrainei a făcut anunțul. Se spune că președintele Rusiei ar fi supraviețuit la cinci tentative de asasinat, motiv pentru care ar fi angajat o echipă de lunetiști care îl însoțește peste tot și are sarcina de a împușca pe oricine ar putea reprezenta un pericol pentru Vladimir Putin.

Cine a încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin

Vladimir Putin ar fi supraviețuit la cinci tentative de asasinat. Pe lângă echipa de lunetiști angajată de liderul rus pentru a-i asigura protecția, el are și o echipă care degustă mâncarea înainte ca el să o mănânce, pentru ca nu cumva alimentele să fie otrăvite.

Presa internațională a notat că liderul rus a supraviețuit la cinci încercări de asasinat, iar cea mai recentă dintre ele ar fi avut loc în urmă cu două luni, după invadarea Ucrainei.

Atunci, reprezentanții Caucazului au încercat să îl ucidă pe liderul rus. Informația a fost furnizată în spațiul publuc de Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete ale Ucrainei, dar nu a fost confirmată și de Kremlin.

De asemenea, în 2017 în documentarul regizorului american Oliver Stone cu interviurile lui Vladimir Putin, liderul rus afirma un lucru foarte important, și anume, că a supraviețuit la 4 tentative de asasinat și că trăiește datorită faptului că se ocupă personal de pază și de siguranța sa.

După invadarea Ucrainei, în 24 februarie 2022, teama lui Vladimir Putin de a nu fi omorât a crescut semnificativ, motiv pentru care a înăsprit mult paza și protecția. Totodată, aceeași teamă a sa de a nu fi ucis l-a făcut să se izoleze tot mai mult de persoanele din jurul său.

Interviul cu Vladimir Putin

Amintim că în anul 2017 a avut premiera serialul în patru părți care a cuprins interviurile cu Vladimir Putin în care au fost dezvăluite și tentativele de asasinat la adresa liderului rus.

  • „Oliver Stone: De trei ori președinte, cinci tentative de asasinat, mi s-a spus. Nu la fel de multe ca [Fidel] Castro, pe care l-am intervievat. Cred că el trebuie să fi avut vreo 50. Dar sunt cinci legitime despre care am auzit.

  • Vladimir Putin: Da, am vorbit cu Castro despre asta și mi-a spus: Știi de ce sunt încă în viață?. L-am întrebat: De ce? Pentru că eu am fost întotdeauna cel care s-a ocupat personal de securitatea mea. Dar da, îmi fac treaba. Iar ofițerii de securitate și-o fac pe a lor și încă își fac treaba cu destul succes.

  • Oliver Stone: Cu alte cuvinte, ai încredere în securitatea ta, iar ei au făcut o treabă excelentă.

  • Vladimir Putin: Am încredere în ei.

  • Oliver Stone: Pentru că întotdeauna primul mod de asasinare… încerci să pătrunzi în securitatea președintelui.

  • Vladimir Putin: Eu știu asta. Știți ce se spune în rândul poporului rus? Se spune că cei care sunt destinați să fie spânzurați nu se vor îneca.

  • Oliver Stone: Care este soarta dumneavoastră, domnule? Știți?

  • Vladimir Putin: Doar Dumnezeu ne cunoaște destinul, al tău și al meu Într-o zi, acest lucru se va întâmpla cu fiecare dintre noi. Întrebarea este ce vom fi realizat până atunci în această lume trecătoare, dacă ne vom fi bucurat de viață?”, este dialogul dintre cei doi.

Azi, 25 mai 2022, este a 91-a zi de război în Ucraina.