Cine a câștigat în conflictul dintre Alex Velea și Abi Talent. Câți bani au câștigat de la Youtube din această ceartă

Autor: Alexandra Chivu - 16:46, 29 ian. 2020
Cine a câștigat în conflictul dintre Alex Velea și Abi Talent

Unul dintre marile scandaluri din showbiz-ul românesc îi are ca protagoniști pe Alex Velea și Abi Talent. Fronturile de luptă: online, dar și față în față. Conflictul lor a ajuns acum la final. Cine a avut chinta roială în mânecă și câți bani i-a adus victoriosului stresul ultimelor 30 de zile?

Cine a câștigat în conflictul dintre Alex Velea și Abi Talent

S-ar fi întâlnit la mall, și-au spus vorbe grele în public, apoi cearta s-a mutat pe internet. După ce au dat nas în nas într-un complex din Capitală, Abi Talent a lansat un atac devastator la adresa lui Velea. Totul pare să fi pornit de la o discuție mai veche. Cei doi au mutat războiul pe Instagram și Youtube, fiecare parte venind cu replici din ce în ce mai acide, culminând cu atacuri la adresa familiilor lor.

Meciul dintre Velea și Abi a ținut câteva săptămâni și s-a tradus prin câteva zeci de mii de euro încasate, un lucru care confirmă încă o dată că publicitatea, fie bună, fie rea, este profitabilă. Platforma online plătește posesorii canalelor în funcție de vizualizări, de conținut și de țara din care provine. Pentru a afla cât a încasat fiecare, jurnaliștii de la Wowbiz au accesat site-ul socialblade.com și au analizat datele oferite în timp real.

Velea, mai vocal decât Abi

Astfel, Abi Talent a înregistrat o creștere cu 291% comparativ cu media obișnuită pentru canalul său, ajungând la aproximativ 600.000 subscriberi. Important de precizat este că Abi nu a postat nimic despre scandalul cu Alex Velea pe canalul de Youtube, ci doar pe Instagram. Singura lui activitate pe canal a fost clipul piesei ”Rolex”, postat pe 1 ianuarie 2020.

Cine a câștigat în conflictul dintre Alex Velea și Abi Talent. Câți bani au câștigat de la Youtube din această ceartă
Foto: captură socialblade.com

Așadar, tânărul a avut peste 8 milioane de vizualizări în ultimele 30 de zile. ”Convertit” de Socialblade, suma primită se încadrează între 2.000 și 32.400 de dolari. Marja destul de mare vine din faptul că Youtube calculează diferit valoarea încasărilor, în funcție de țară. În România, unde reclama online este la un nivel scăzut, ar însemna că Abi a încasat între 8.000 – 10.000 de dolari în ultima lună.

Câți bani au câștigat de la Youtube din această ceartă?

Mai vocal a fost Velea, care a postat materiale video legate de acest scandal pe două canale puternice de Youtube: Golden Boy Society și Alex Velea. Pe cel din urmă a postat o replică sub forma unui vlog, în care a povestit partea sa de adevăr. Clipul a fost publicat pe 16 ianuarie și a ajuns numărul 1 în trending și i-a adus 14.000 de abonați noi într-o zi. Canalul său a înregistrat un plus de 2,5 milioane de vizualizări și un câștig net cuprins între 643 și 10.300 de dolari. Procentual, Velea a scos 1.500 – 2.500 de dolari în ultimele 20 de zile.

Și asta nu este tot. Pe Golden Boy Society a lansat piesa dedicată lui Abi. Ziua cea mare, 18 ianuarie, i-a adus un număr de subscriberi sărit cu 6.000, continuând să crească de la o zi la alta, ajungând la aproape 38.000. În ultimele 30 de zile, artistul a scos de pe acest canal între 7.000 – 9.000 de dolari. Final: Abi Talent – 10.000 de dolari, Alex Velea – 11.500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI