Cinci predicţii neobişnuite care chiar s-au adeverit

de: Plăiașu Ciprian
12 04. 2019

Sunt multe predicții care s-au adeverit de-a lungul istoriei. Am ales 5 dintre cele mai neobișnuite, la momentul la care au fost enunțate, și care totuși s-au adeverit.

În 1840, istoricul Alexis de Tocqueville a vorbit despre un posibil „război mondial” în „Democracy in America”. În spatele acestuia s-ar afla lupta pentru putere. Aceasta predicţie s-a adeverit câteva decenii bune mai târziu, chiar de două ori.

În 1865, cu mai bine de 100 de ani înainte, Jules Verne prevedea o călătorie pe lună. Printre detaliile pe care le-a nimerit s-a numărat statul de unde racheta a fost lansată (Forida), numele rachetei (Apollo 11) şi numărul de astronauţi participanţi.

Scufundarea Titanicului, a fost „prezisă” de o nuvelă numită: „Futility, or The Wreck of the Titan”. Practic, cartea descria în detaliu cum cea mai mare navă construită vreodată se ciocnea cu un gheţar şi se scufunda. Titanic s-a scufundat exact cum era descris în nuvelă, 14 ani mai târziu.

În 1909, Nikola Tesla vorbea despre dispozitivele wireless. „Curând va fi posibil să transmitem mesaje wireless oriunde în lume, orice individ putând să facă asta cu propriile aparaturi”, spunea Tesla pentru New York Times în 1909. Azi acest lucru este posibil.

În 1914, scriitorul H.G. Wells, vorbea în „The World Set Free” despre cum un oraş era distrus de o bombă atomică. Proiectul în cadrul căruia s-a proiectat bomba atomică a început abia în 1942, adică 28 de ani mai târziu.