Chipsuri de paste, gustare crocantă și delicioasă. Secretul ca să nu iasă uleioase

Chipsuri de paste, gustare crocantă și delicioasă. Secretul ca să nu iasă uleioase
Chips-uri de paste. Cum să le prepari să nu iasă uleioase?

Noua rețetă care a devenit extrem de rapid virală pe rețelele de socializare este cea de chipsuri din paste. Trebuie să ai grijă la cum le prepari ca să nu iasă uleioase sau prea tari înauntru. De ce ai nevoie și care sunt pașii pentru o gustare perfectă?

Chipsuri de paste. Cum să le prepari la tine acasă?

Chipsurile din paste au devenit vedete pe rețelele de socializare. Acestea au pornit mai exact de la un filmuleț scurt al unui bucătar de duminică ce împărtășea gutările lui cu fanii de pe Tik Tok.

Multe dintre rețetele simple și care devin rapid virale sunt privite pentru prima oară acolo. Deși pare un pic ciudat pentru unii, alții s-au convins de gustarea delicioasă imediat după ce au făcut-o prima oară.

Pare o rețetă neobișnuită, dar în fapt trebuie doar să fii atent la câteva trucuri, ulterior te poți bucura de ceva bun de servit la un film sau la povești cu prietenii într-o seară de vară.

  • Ingrediente

-un pahar de paste scurte și groase (noi am folosit paste sub formă de scoici);
-o lingură de făină de porumb;
-2 litri de apă — pentru fierberea pastelor;
-sare — după gust;
-2 linguri de ulei (+ pentru prăjit);
-ierburi de Provence (sau alte verdețuri uscate) — după gust;
-boia de ardei dulce — după gust.

Mod de preparare

Pune apa la clototit cu puțină sare și așteaptă să dea în foc, ulterior pune pastele. Este recomandat să le lași mai mult decât timpul scris pe cutie pentru că nu vrei să fie al dente ca pentru al doilea fel de mâncare.

Ele trebuie să aibă o textură mai moale decât de obicei, așa că lasă-le mai mult pe foc. Lasă pastele la răcit după ce le scurgi de apă și pune-le pe câteva bucăți de hârtie pentru a putea absorbi exesul de apă rămas.

Acesta este un pas foarte important. În timpul acesta poți face un sos pentru ele din mascarpone, brânză feta și verdețuri care merg deosebit. După ce s-au răcit și uscat, bagă-le într-o baie de ulei și scoate totul după doar câteva minute.

Dacă le vrei simple, poți să le pui deasupra doar câteva condimente precum: boia dulce, boia iute, praf de usturoi sau ceapă sau condimente pentru pizza. Este util să nu uiți ca după ce le scoți de la prăjit să ai la îndemână un recipient tapetat cu hârtie care să extragă uleiul în exes pentru a nu fi uleioase sau grețoase. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI